Op stap met de LF-app

Blog

Laat je bij het fietsen begeleiden door onze LF-app. Gratis en handig voor onderweg. De LF MaasrouteLF ZuiderzeerouteLF Kustroute, LF Waterlinieroute en de Ronde van Nederland via LF-routes staan er in detail in.

De routes zijn voor je gemak opgedeeld in verschillende dagtrajecten. Ook toont de app de routetrack, de kaart, het hoogteprofiel, diverse bezienswaardigheden en voorzieningen als Fietsers Welkom! adressen, Natuurkampeerterreinen en veerpontjes. In de kaartfunctie zit een filter waarmee je voorzieningen kunt aan- en uitvinken. Handig om een overnachtingsadres langs de route te zoeken. De app is ook interactief. Je kunt een review plaatsen, wijzigingen en obstakels in de route doorgeven of een suggestie doen voor het toevoegen van een bijzondere plek langs de route. De app is gratis beschikbaar in de App Store en Google Play.

“Dit was onze eerste fietsvakantie en zeker niet de laatste. Wat een ervaring! We fietsen door prachtige stukjes natuur, iconische plekken en gezellige dorpjes. De fietspaden waren in zeer goede staat en de bordjes stonden goed opgesteld. De app was een zeer leuke aanvulling voor extra informatie. Een aanrader voor andere mensen” – Zoë & Arthur

Hoe het werkt en wat de app allemaal kan lees je hier. 👇

Gebruik van de app

Met de LF-app tover je in een paar tellen jouw smartphone om tot navigatiesysteem. Je hoeft niet handig te zijn om de app te kunnen gebruiken, hij blinkt namelijk uit in gebruiksvriendelijkheid. Bij het openen van de app zie je een overzicht van de beschikbare routes, in de toekomst breiden we het aanbod verder uit. Zie je de routes niet dan kun je via het menu (drie horizontale streepjes onder elkaar) kiezen voor “beschikbare routes”.

De LF Maasroute, LF Zuiderzeeroute, LF Kustroute en de LF Waterlinieroute staan er in twee richtingen in. De beschrijving van de etappes zijn geschreven in beide richtingen, ook houd de navigatie rekening met de rijrichting. Dat wil zeggen dat het lijntje altijd aan de goede kant van de weg staat en je de goede kant van de rotonde pakt, wel zo veilig. De Ronde van Nederland via LF-routes staat in de richting met de klok mee, de keuze van de meeste fietsers. Wil je de route toch liever de andere kant op fietsen? Dan kun je de navigatie gewoon gebruiken, echter dien je extra op te letten dat je het fietspad aan de juiste kant van de weg neemt. Ook bij bruggen en rotondes dien je extra alert te zijn.

De trajecten

Zoals gezegd hebben we de routes in hapklare etappes voor je opgedeeld, dit helpt je bij het plannen. Ook zorgt dit voor een snellere laadtijd tijdens het fietsen. Fiets je de etappe niet in één keer dan kun je gewoon stoppen en de volgende dag weer verder gaan waar je gebleven bent. Om bij de etappes te komen kies je een route naar keuze gevolgd door een traject.

De routekaart

Als je een traject hebt gekozen kun je door op de kaart te klikken bij de route met POI’s, navigatie en extra voorzieningen komen. Op elk traject vind je een aantal bezienswaardigheden (POI’s) die wij speciaal voor jou hebben geselecteerd. Door op het pointericoontje te klikken zie je een voorbeeldfoto, klik je nog een keer dan ga je naar de omschrijving van de POI.

Op dit scherm vind je rechtsboven het icoontje van een koffiekopjes. Dit brengt je bij alle voorzieningen. Zet ze aan en ze verschijnen op de kaart. Bij het laden van de picknickbankjes kan het wat langer duren, het zijn er namelijk veel (fijn!). Onder het eerste icoontje “Fietserstip’ vind je suggesties van anderen. Dit kunnen bijvoorbeeld mooie uitzichten zijn, een ijskar met de lekkerste ijsjes of een fantastische plek om even te zwemmen. Onderin het scherm kun je via het middelste icoontje (wolk + i) zelf een fietstip voor medefietsers toevoegen. Ben je met de fiets op dit traject, dan geeft een groen bolletje precies aan waar je bent.

Navigeren

Met het fietsicoontje linksboven kom je bij het navigatiescherm. Vervolgens is het een kwestie van het pijltje blijven volgen, deze beweegt zich over de rode lijn. In het voorbeeld bevinden wij ons op kantoor, ver weg van de route, je ziet daarom de melding bovenin “niet op de goede weg”.

Downloaden voor offline-gebruik

Om datagebruik onderweg te beperken kun je de kaarten downloaden voor offline gebruik.  Het downloaden gaat automatisch door rechtsboven op de grijze kaart te klikken. Is het kaartje oranje? Dan is hij klaar voor offline gebruik. Vanwege de opslagcapaciteit is er een limiet van het te downloaden trajecten. Krijg je een melding dat het downloaden mislukt dan dien je eerst oude kaarten te verwijderen.

De app is gratis beschikbaar in de App Store en Google Play

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen