Heuvelland-Fietsroute

Tussen Sint-Pietersberg en Vaalserberg
Informatie

Over deze route

  • Afstand 41 km
  • Provincie Limburg

Genieten van het Zuid-Limburgse landschap. Dat kan met de Heuvelland-Fietsroute tussen Sint-Pietersberg naar Vaalserberg of andersom. Je fietst heuvel op, heuvel af met prachtige uitzichten, idyllische dorpjes en vakwerkhuizen.

De Heuvelland-gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals dragen het keurmerk ‘Cittaslow’. Slow leven betekent de tijd nemen om te genieten van de kleine dingen van het leven. Dit ervaar je ook bij het fietsen van deze route.

Maak een ronde
Bij deze route fiets je van a naar b. Met de fietsknooppunten kun je via een andere route terug. Of maak er een grote euregionale fietsronde van: de ALM-route verbindt Aken, Luik en Maastricht. Op de Vaalserberg kun je de Ravel 38/39 oppakken naar Luik. En dan via de Maasroute weer naar de Sint-Pietersberg.


Route PDF Route GPX Fietsgids

Toeristisch partner Visit Zuid-Limburg

Praktisch

De Heuvelland-Fietsroute is gerealiseerd na het wegvallen van de LF6 en bijbehorende routebordjes. Nu wijzen speciale Heuvelland-Fietsroute bordjes de weg. In Maastricht kun je (betaald) parkeren bij het Oog van Sint-Pieter of ten zuiden van het natuurgebied bij Chalet d’n Observant, parkeerplaats van Natuurmonumenten (leden gratis, niet-leden zelfde tarief als Oog van Sint-Pieter).

De mooiste plekken om af te stappen

Wat kom je onderweg tegen?

Leuke plekken voor koffie met vlaai

Fietsvriendelijke adressen

In de regio

Fietsroutes