Tips voor het fietsen van LF-routes

Fietstips
13 mei 2021

LF-routes zijn de langeafstandfietsroutes in Nederland. Maar waar moet je aan denken bij het fietsen van een meerdaagse LF-tocht? In dit artikel zetten we een aantal tips op een rij voor de beginnende en de ervaren langeafstandfietser.

#1 Weet hoe het werkt

LF-routes zijn met elkaar verbonden en sluiten ook aan op het netwerk van fietsknooppunten. Zo kun je makkelijke varieren. In dit filmpje wordt het gebruik van de LF-routes uitgelegd. Fiets je samen met fietsers uit het buitenland? Het filmpje is ook beschikbaar in het Engels en Duits.

#2 Bekijk de wijzigingen

Wegen in Nederland veranderen en zo ook de LF-routes. Daardoor kunnen de routes (tijdelijk) afwijken van de fietskaart, routegids of de GPS waarmee je fietst. Grote wijzigingen publiceren we online. We adviseren je om voor vertrek altijd even deze pagina te raadplegen.

#3 Neem niet te veel mee

Of je nu kampeert of overnacht in B&B, neem niet te veel bagage mee. Met minder bagage trap je lichter en dit komt het fietsplezier ten goede. Aan de andere kant wil je ook niet te weinig meenemen. Dus wat is een must voor in de fietstas? Met de hulp van ervaren vakantiefietsers hebben we een online paklijst-tool gemaakt. Hiermee maak je eenvoudig een goede selectie.

#4 Zorg voor een actuele fietskaart 

Het is een valkuil om te denken dat in het internettijdperk fietskaarten overbodig zijn geworden. Batterijen raken op, telefoons zijn niet waterbestendig en lang niet overal is bereik. Neem daarom altijd een fietskaart mee. Speciaal voor LF-routes hebben we de LF-Basiskaart gemaakt. Hierop staan alle LF-routes een knooppunten van Nederland op watervast papier. Donateurs van LF-routes ontvangen de Basiskaart cadeau. Zie Tip #5.

#5 Geniet je van LF-routes? Word dan donateur! 

Elk jaar maken duizenden fietsers gebruik van de LF-routes. Deze langeafstandroutes zijn met zorg samengesteld en ze leiden je langs de mooiste plekken van ons land. Toch is de continuïteit van de routes niet vanzelfsprekend. Voor het beheer zijn wij in toenemende mate afhankelijk van donateurs.

Geniet jij ook van de LF-routes? Word dan ook donateur. Alle donateurs ontvangen 10 procent korting in onze webshop en bij een jaarlijkse donatie van 35 euro of meer krijg je de nieuwste LF-basiskaart gratis thuisgestuurd.

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen