Tips voor het fietsen van LF-routes

Fietstips
13 mei 2021

LF-routes zijn de langeafstandfietsroutes in Nederland. Maar waar moet je aan denken bij het fietsen van een meerdaagse LF-tocht? In dit artikel zetten we een aantal tips op een rij voor de beginnende en de ervaren langeafstandfietser.

#1 Weet hoe het werkt

LF-routes zijn met elkaar verbonden en sluiten ook aan op het netwerk van fietsknooppunten. Zo kun je makkelijke varieren. In dit filmpje wordt het gebruik van de LF-routes uitgelegd. Fiets je samen met fietsers uit het buitenland? Het filmpje is ook beschikbaar in het Engels en Duits.

#2 Bekijk de wijzigingen

Wegen in Nederland veranderen en zo ook de LF-routes. Daardoor kunnen de routes (tijdelijk) afwijken van de fietskaart, routegids of de GPS waarmee je fietst. Grote wijzigingen publiceren we online. We adviseren je om voor vertrek altijd even deze pagina te raadplegen.

#3 Neem niet te veel mee

Of je nu kampeert of overnacht in B&B, neem niet te veel bagage mee. Met minder bagage trap je lichter en dit komt het fietsplezier ten goede. Aan de andere kant wil je ook niet te weinig meenemen. Dus wat is een must voor in de fietstas? Met de hulp van ervaren vakantiefietsers hebben we een online paklijst-tool gemaakt. Hiermee maak je eenvoudig een goede selectie.

#4 Zorg voor een actuele fietskaart 

Het is een valkuil om te denken dat in het internettijdperk fietskaarten overbodig zijn geworden. Batterijen raken op, telefoons zijn niet waterbestendig en lang niet overal is bereik. Neem daarom altijd een fietskaart mee. Speciaal voor LF-routes hebben we de LF-Basiskaart gemaakt. Hierop staan alle LF-routes een knooppunten van Nederland op watervast papier. Donateurs van LF-routes ontvangen de Basiskaart cadeau. Zie Tip #5.

#5 Geniet je van LF-routes? Word dan vriend! 

Een fietsvakantie in Nederland is een fantastische belevenis. Bewegwijzerde routes zijn er echter niet vanzelf. Al meer dan 35 jaar zetten wij ons in om Nederland een plezierig recreatief fietsland te laten zijn. Ook jij kunt hieraan een waardevolle bijdrage leveren. Met jouw steun zorgen we voor die grenzeloze fietservaring. Zo waarborgen we de kwaliteit van routes. Door ze te controleren, en door het aanbieden van actuele informatie. Help je mee?

Doe je een donatie van 15 euro of meer dan krijg je 10% korting in onze webshop. Daar vind je allerlei fietsartikelen, van een fietsventiel tot een complete fietsuitrusting.

Word vriend!

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen