Vaar mee met fietsboot Vecht

Nieuws
10 juni 2024

Wat is er leuker dan je fietstocht een keer af te wisselen met een vaartochtje? Op de Vecht tussen Nieuwersluis en Maarssen kan dat. Daar vaart sinds namelijk de Fietsboot. Dit is een hop-on-hop-off vaarverbinding tussen Nieuwersluis en Maarssen. Zeker voor fietsers van de LF Waterlinieroute, is een tochtje op de Fietsboot over de kronkelende Vecht een echte toevoeging. De route komt vlak langs de opstapplaatsen.

Voor fietsers en wandelaars

Fietsers, wandelaars, rolstoelers en scootmobielers zijn allemaal welkom. Er mogen maximaal 12 passagiers mee aan boord. Op zomerse dagen kan het daarom wel eens voorkomen dat er geen plaats meer is aan boord. Even een halte verder fietsen kan dan een oplossing bieden. Je kunt een kaartje voor jezelf en voor je fiets kopen aan boord van de boot.

Vaarroute van de fietsboot

Op- en afstappen is mogelijk op vier plaatsen. De afmeerlocaties zijn dichtbij de fietsknooppunten 02, 84, 87 en 46. Je herkent de haltes aan het wit-groen haltebord. Je stapt op bij welke halte je maar wilt en je vaart ook mee zolang je wilt. De fietsboot heeft vier haltes: in Nieuwersluis, Breukelen en twee in Maarssen. Onderweg geniet je van het uitzicht op de prachtige buitenplaatsen, kastelen en theekoepels.

Kijk op de website van De Fietsboot voor de actuele vaartijden, tarieven en de op- en afstapplaatsen.

Geschreven door

Anita

Informatie

Gerelateerde artikelen