Dag van het kasteel: combineer een bezoek met de LF-weekendtocht Kust en Buitenplaatsen

Avontuurlijk
31 mei 2022

Kastelen, buitenplaatsen en hun verhalen horen bij de Nederlandse geschiedenis. Tijdens de Dag van het Kasteel op maandag 6 juni vertellen eigenaren, beheerders, medewerkers, vrijwilligers en vele andere betrokkenen de verhalen van hun geliefde monument. Samen met hun tuinen, parken en landerijen onderdeel zijn van het Nederlandse landschap. Ze maken ons land mooier! Met de nieuwe LF Weekendtocht Kust en Buitenplaatsen kun je deze Pinksterdagen, én een actief weekendje weg, en bijzondere monumenten bezoeken.

Kust en Buitenplaatsen

De vele landgoederen, kastelen en buitenplaatsen vormen een tastbare herinnering aan de invloedrijke positie die Holland economisch en bestuurlijk vanouds inneemt. Tientallen statige buitenplaatsen liggen aan deze 125 kilometer lange route. Als je even niet oplet fiets je er zo één voorbij! Ook ontdek je bijzondere lintdorpen en de in het voorjaar zo kleurrijke bollenvelden tijdens deze LF-weekendtocht. Ga je mee op dit statige fietsavontuur?

Tijdens de route kom je (vlak) langs de volgende deelnemende Kastelen en Landgoederen:

Ontdek de LF-weekendtocht Kust & Buitenplaatsen

Wat is een LF-weekendtocht?

Voor iedereen die overweegt om op fietsvakantie te gaan, of gewoon een heerlijk actief weekendje weg wil, zijn er vanaf nu tien LF-weekendtochten. De komst van de kortere trajecten maakt het mogelijk om tijdens weekenden of midweken te proeven aan de complete Langeafstand Fietsroute. Het concept is simpel; een deel via een LF-icoonroute en een deel via de knooppunten, slapen en eten waar je zelf wilt, en na twee of drie dagen en een ervaring rijker terugkomen bij het startpunt.

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen