Kom in actie voor de Afsluitdijk

Nieuws
19 juli 2021

De Afsluitdijk moet snel weer open voor fietsers en wandelaars. Daar zetten we ons samen met de Fietsersbond, wielersportbond NTFU en Wandelnet voor in. Want juist fietsers en wandelaars kijken ernaar uit een heerlijke rit of wandeling te maken over die stoere lange dijk. Soms heb je kilometers lang wind mee, maar soms ook tegen. De schitterende dijk maakt onderdeel uit van de LF Kustroute en LF Zuiderzeeroute en is geliefd onder vele (vakantie) fietsers. Vrijwel elke fietser of wandelaar kan ons helpen te pleiten voor goede alternatieven. Breng daarom op sociale media jouw ode aan de Afsluitdijk. Dat mag in woord of beeld.

Wat jij kunt doen

Plaats tussen 28 november en 1 december jouw Ode aan de Afsluitdijk op Twitter, Facebook of Instagram. Dat mag zowel in woord als beeld. Tag daarin @Rijkswaterstaat en @CvNieuwenhuizen en sluit af met #OdeaandeAfsluitdijk. Hiermee laten we samen aan Rijkswaterstaat en Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, zien hoe belangrijk de dijk voor fietsers en wandelaars is.

Wat is jouw mooiste herinnering aan deze 32 kilometer lange dijk? Wat maakt de Afsluitdijk voor jou zo speciaal? Waarom kijk je ernaar uit snel weer over de dijk te fietsen/wandelen? Maak een lymerick, plaats een foto of ingesproken videoboodschap: alles mag!

Voorbeeldteksten social media

Wil je graag meedoen, maar vind je het lastig om een bericht te maken? Gebruik dan onderstaande tekst (ter inspiratie) voor je social-media-post. Combineer ze bij voorkeur met een (eigen) foto om de post visueler te maken. Heb je zelf geen foto of video gemaakt op de Afsluitdijk die je bij je ode kunt gebruiken? Gebruik dan bijgevoegde foto.

Voor Twitter

Die stoere, rechte en schitterende #Afsluitdijk wil ik nú ervaren. Ik kan dit verlangen niet tot ná 2025 bewaren. @CvNieuwenhuizen en @Rijkswaterstaat: ik kijk ernaar uit dat de dijk snel weer voor fietsers en wandelaars opengaat. #OdeaandeAfsluitdijk

Voor Facebook

Die stoere, rechte en schitterende #Afsluitdijk wil ik nú ervaren. Ik kan dit verlangen niet tot ná 2025 bewaren. @MinIenW en @Rijkswaterstaat: ik kijk ernaar uit dat de dijk snel weer voor fietsers en wandelaars opengaat. #OdeaandeAfsluitdijk

Voor Instagram

Die stoere, rechte en schitterende #Afsluitdijk wil ik nú ervaren. Ik kan dit verlangen niet tot ná 2025 bewaren. #coravannieuwenhuizen en @Rijkswaterstaat: ik kijk ernaar uit dat de dijk snel weer voor fietsers en wandelaars opengaat. #OdeaandeAfsluitdijk

Taggen

Tag minister Cora van Nieuwenhuizen en/of het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat in je social-media-post. Hiermee maak je duidelijk dat fietsers en wandelaars de komende zes jaar de Afsluitdijk willen gebruiken.

Hashtag

De hashtag van de campagne is: #OdeaandeAfsluitdijk

Inchecken

Laat via je social-media-post weten dat je virtueel op de Afsluitdijk staat. Dat doe je door op Facebook en/of Instagram in te checken op de Afsluitdijk.

Beeld voor bij je post

Meer doen?

  • Spreek een filmpje in waarom de Afsluitdijk volgens jou open moet.
  • Plaats een foto van een rit over de Afsluitdijk uit het verleden.
  • Maak een foto bij een bushalte, waar je (met je fiets) wacht op de bus die maar niet komt.
  • Maak een ‘trip-down-memory-lane’: maak een rit van 32 km of over een andere dijk en plaats je Strava-activiteit (of andere app) bij je social-media-bericht.

 

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen