Tijdens NK Tegenwindfietsen storm trotseren

Sportief
21 januari 2021

Al sinds 2013 is het tijdens de wintermaanden wachten op een oer-Hollandse wind met minimaal windkracht 7. Alleen dan vindt het fameuze, beroemde en beruchte Eneco NK Tegenwindfietsen plaats. De heroïsche fietswedstrijd wordt op een gewone Gazelle-fiets zonder versnellingen en mét terugtraprem, door bikkels met dikke kuiten gereden. Het is een open Nederlands kampioenschap, iedereen mag dus meedoen, ook als je geen dikke kuiten hebt 😉

Het decor

Geen bomen, bebouwing of andere objecten die je even uit de wind halen, gewoon onbeschut stoempen tegen de wind. In de volksmond ook wel de Dutch mountains genoemd, deze Nederlandse bergen vind je in overvloed in Zeeland. Niet zo gek dat de 8,5 kilometer lange Oosterscheldekering het decor vormt voor dit toneelstuk. Net als bij de Elfstedentocht is het wachten op de juiste omstandigheden, minimaal windkracht 7 met pieken naar windkracht 8.

De organisatie

Het Eneco NK Tegenwindfietsen wordt georganiseerd door het Amsterdamse reclamebureau Being There en de sportmarketeers van SportVibes uit Delft. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Eneco HollandseWind & Zon® dat al zes jaar hoofdsponsor is. Zie ook www.NKTegenwindfietsen.nl.

 

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen