Houd de Afsluitdijk open!

Nieuws
15 maart 2019

Het is je de laatste tijd vast niet ontgaan: Rijkswaterstaat heeft het voornemen om de Afsluitdijk drie jaar lang af te sluiten voor fietsers en wandelaars. Zowel de LF Kustroute, LF Ronde van Nederland als de LF Zuiderzeeroute doen deze 32 kilometer lange dijk aan. Ook lopen er diverse populaire fiets- en knooppuntenroutes over de dijk en er worden regelmatig sportieve evenementen georganiseerd. Fietsbussen worden als alternatief ingezet op dit gewilde traject voor recreatieve fietsers, sportieve fietsers en langeafstandswandelaars.

De Fietsersbond, Wandelnet, Fietsplatform (Nederland Fietsland) en de NTFU zijn tegen het voornemen om de Afsluitdijk drie jaar lang af te sluiten. In een brief aan Rijkswaterstaat vragen de organisaties om de sluiting in te korten, het fietspad open te stellen op piekmomenten en in ieder geval te zorgen voor kwalitatief goede alternatieven.

Naast de brief aan Rijkswaterstaat is er een petitie geopend die gericht is aan minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Fietsers en wandelaars kunnen deze petitie ondertekenen en zo protesteren tegen de jarenlange afsluiting.

Wil jij ook dat de Afsluitdijk open blijft voor fietsers en wandelaars? Teken dan de petitie om dit ongedaan te maken!

Teken de petitie 

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen