Hollandse Waterlinies Fietstour

LF Waterlinieroute
7 mei 2021

Decennialang beschermden de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam samen het hart van ons land. Dit jaar brengt Nederland een Ode aan het Landschap middels verhalen, belevenissen en activiteiten. Binnen het nationale thema is er aandacht voor de Hollandse Waterlinies, onderdeel van de verwachte LF Waterlinieroute. Het wordt groots gevierd. Zo is er op zaterdag 19 juni en zondag 20 juni de Hollandse Waterlinies Fietstour. Ook kun je vanaf half juni de LF Waterlinieroute fietsen, hieronder lees je er alles over.

Ontdek fietsend erfgoed van wereldformaat!  

Op 19 juni kun je op vier plaatsen langs de Hollandse Waterlinies een prachtig route fietsen van 40 of 60 kilometer. Stap in Purmerend, Abcoude, Utrecht of Gorinchem op de fiets en ontdek het landschap en de verhalen van de Hollandse Waterlinies. Deze dag staat niet alleen in het teken van fietsen, maar draait het ook om ontdekken! Kortom, een gezellig, actief en leerzaam dagje uit! Meer info over deze tocht vind je op de speciale website.

De ultieme uitdaging voor racefietsers 

Een dag later, op zondag 20 juni, is het de beurt aan de racefietsers om de Hollandse Waterlinies te ontdekken. Fiets 100, 200 of zelfs 300 km door het landschap van de Hollandse Waterlinies en geniet van alles wat ons prachtige land te bieden heeft! Je fietst door wisselende landschappen, langs molens, dijken, rivieren en oude kastelen. Om de circa 50 km vind je een verzorgingspost op een van de prachtige forten van de Stelling van Amsterdam of de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Durf jij deze uitdaging aan? Meer informatie vind je hier.

LF Waterlinieroute

Ga je liever op fietsvakantie? Half juni verwachten wij onze vierde LF-icoonroute: de LF Waterlinieroute. In het tracé zijn drie linies aan elkaar verbonden: de Stelling van Amsterdam, de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het West-Brabantse deel van de Zuiderwaterlinie. Bij elkaar goed voor een 410 km lange route tussen Edam en Bergen op Zoom. De route maakt uniek erfgoed toegankelijk, en verbindt natuur, cultuur en geschiedenis. De thema’s watermanagement, verdedigingswerken en het omliggende strategisch landschap zijn leidraad voor het verhaal achter de route.

 

Net als de LF Maasroute, de LF Zuiderzeeroute en de LF Kustroute biedt deze nieuwe Langeafstand Fietsroute jou kilometers fietsvakantieplezier in Nederland. De route krijgt een eigen website, fietsgids en heldere bewegwijzering. Ook vind je hem straks terug in de LF-app. En na het volbrengen van de route kun je een passende herinnering aanvragen! Volg de ontwikkelingen via onze website en sociale kanalen.

Kijk voor meer informatie en andere activiteiten van Ode aan de Hollandse Waterlinies op: www.odeaandehollandsewaterlinies.nl

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen