Fietsexcursie voor behoud duinfietspaden

LF Kustroute
26 juni 2023

Zandverstuivingen bedreigen de fietspaden door de Hollandse duinen. Hierdoor verdwijnen stukken recreatief fietspad voor toerfietsers, ommetjesmakers en strandbezoekers. Wij spreken ons samen met de Fietsersbond, NTFU en de ANWB uit tegen afsluiting van de fietspaden en roepen duinbeheerders op de paden toegankelijk te houden. Als gezamenlijke organisaties pleiten we voor een oplossing waarbij fietsers juist van de natuur kunnen blijven genieten, in plaats van er door verbannen worden.

Zien wat er speelt

Tijdens een fietsexcursie door de duinen bij Bergen aan Zee op 23 juni werd duidelijk waar het om gaat. Onderweg werd op diverse punten gestopt om uitleg te geven over wat speelt. Een groep van zo’n 60 organisatie-vertegenwoordigers, bestuurders, ondernemers en burgers fietste mee. Deze laatste groep is verontrust over het verslechteren van het fietsnetwerk in de gemeente Bergen. Ook wij waren natuurlijk aanwezig. NH Nieuws deed verslag van de excursie.

Wil jij ook van de duinfietspaden blijven genieten? Teken dan de petitie!

Lutz Jacobi, voorzitter van het Fietsplatform (beheerder van NederlandFietsland) pleit voor meer fietspaden in plaats van minder.

Geschreven door

Anita

Informatie

Gerelateerde artikelen