Ervaringen LF Kustroute

Gerrit-Jan van den Berg, Siem Keijzer, Michel Heerdink en Geert Krist

Je komt langs bijzondere plaatsen

Wij hebben met 4 mannen in 4 dagen de LF Kustroute gefietst. Het was een super leuke en mooie tijd. De route is goed uitgepijld en je komt langs bijzondere plaatsen en bezienswaardigheden die bekend en nog onbekend waren voor ons. Het is zeker aan te bevelen deze route of stukken ervan te fietsen.

Loes en Ernst Pieper

Heel bijzonder is het veranderende landschap

Prachtige afwisselende route. We dachten we gaan van zuid naar noord, want de wind is meestal zuid-west. Maar deze keer niet! De wind was dagenlang noord-oost en krachtig. Dat was echt stoempen in de duinen zonder trapondersteuning. We waren stiekem blij dat we de Afsluitdijk met de bus konden doen. In Friesland en Groningen nam de wind pas wat af. Al met al hebben we toch enorm genoten van de tocht en heel bijzonder is het veranderende landschap.

Thomas Eikelboom

Fietsend door Nederland

Startend in Zwolle beleeft Thomas zijn LF Kustroute avontuur. In tegenstelling tot de meeste mensen fiets hij eerst naar Bad-Nieuweschans om daar de route op te pakken. Solo zet hij koers richting Cadzand Bad.

Ineke Raamsman en Harry Elskamp

Onze eerste fietsvakantie. Wat een super ervaring!! Met een eigen tentje en op leuke mini campings. De route was er verrassend. Leuk om verschillende gebieden te zien. In Zeeland echt over de watersnoodramp. Dan Rotterdam de haven scheepvaart. Noord-Holland de duinen toerisme. Via de bus over de afsluitdijk. In Friesland… wat een kale vlakte. Maar wat een spontane mensen wonen in Friesland en Groningen. Mooie ervaring en een leuk boek hebben we gemaakt. Op naar onze volgende LF-route.

Nataschja Joos en Rob van Gils

We hebben genoten van de mooie route. De etappes zijn afwisselend en daardoor wordt het geen moment saai. Het hele traject is voorzien van duidelijke aanwijzingen en vrijwel overal is het mogelijk om een koffiestop te maken na een stuk fietsen. Wij kozen er voor om regelmatig af te wijken van de route vanwege de slaapadressen. De volgende dag pakten we het dan weer op waar we gebleven waren. Wij vonden het handig om zowel de fietsgids als de app bij ons te hebben. Al met al was het een mooie ervaring.

Ellen van Luenen en Wim Lootens

Alleen maar zon

Fantastisch, geweldig, afwisselend, kortom genieten. We hebben de route met de racefiets gedaan in twee delen (twee keer vier fietsdagen). Van Zoetermeer naar Cadzand en daarna van Zoetermeer naar Bad Nieuweschans. Onderweg slapen bij vrienden op de fiets, b&b’s, natuurhuisjes of hotelletjes. Alleen maar zon.

Chava van der Lek en Jochanan van der Lek

Broer en zus

De route heb ik afgelegd samen met mijn broer. Vooral de eerste twee dagen vanaf kust in Groningen en Friesland waren afzien (tegenwind + regen) en weinig spectaculair qua uitzicht (schaap, dijk, weiland). Wij hebben wel erg genoten van de westkust met de heerlijke duinen, afwisselende routes door dorp en bos en duidelijke bebording. Bedankt voor de heerlijke route!

Luc Smeets

In vier dagen

Het was een fantastische route die wij in vier dagen hebben voltooid, met de start in Cadzand-Bad. Tussenstops in Hoek van Holland, Breezand en Dokkum. En eindstation Bad-Nieuweschans. Een onvergetelijk avontuur met de meestertrappers met fantastische herinneringen.

Arianne van der Doelen & Kees de Wolf

Bijzondere plekken

De LF Kustroute is een prachtige en afwisselende fietstocht die je op veel verschillende en bijzondere plekken in Nederland brengt. Zelfs als het weer niet meezit (we hebben storm, regen, hagel en veel tegenwind gehad), is het zeer de moeite waard! Met dank aan alle vrijwilligers die deze route mogelijk hebben gemaakt. Het was een grote steun onderweg steeds de bekende bordjes te ontdekken.

Ben Tuitert

Buiten de lijntjes

Van Cadzand naar Delfzijl op de fiets. Hier een daar hebben we iets afgeweken van de originele route. De eerste dag hebben we helaas niet gefilmd. De camera was ‘ergens’ ingepakt. Uiteindelijk hebben we 700 km in 10 dagen gefietst. De laatste etappe naar Groningen stad hebben we niet opgenomen in dit beeldverslag.

Blogberichten over de LF Kustroute

Uitgebreide ervaringen

Quinten & Josette Baartmans

Prachtige route om te fietsen. We hebben genoten. Heel afwisselende landschappen, natuur en dorpen/steden. We hadden de eerste dagen goed weer, maar harde wind tegen. Maar ook 4 dagen flinke regenbuien. De laatste dagen in Friesland en Groningen hadden we ondanks de vele regen, gelukkig wind mee. Vooral Groningen vonden we erg leeg en kaal, maar dat kwam ook door het slechte weer.

De route stond goed aangegeven. We hebben de 10 dagen en plaatsen aangehouden als stops/overnachtingen. De route in 1 keer helemaal gefietst. De afstanden waren goed te doen per dag. Heel erg bedankt voor de mooie route! Voor ons was het de eerste keer dat we een LF-route gefietst hebben. Er gaan er zeker meer volgen!

Jacco de Kloe

Prachtige route om te fietsen. Las gelukkig op tijd de tip om de windrichting te checken, vijf dagen vrijwel meewind gehad, geen spatje regen. Heerlijk! Bordjes was zeker aan het begin wel zoeken, maar eenmaal gewend aan de route ging dat een stuk beter. Ook de bijbehorende app was heel prettig, om te zien waar ik heen moest als ik wel een bordje had gemist.

Het was best pittig om in vijf dagen te doen (of ik had meer moeten oefenen ;-)), maar door de meewind ging het. En gezien de omstandigheden was het toch niet haalbaar onderweg dingen te bezoeken, of op een terrasje te hangen.

Gert van Eldik

De route heb ik gefietst vanaf Bad Nieuweschans naar Cadzand Bad. Vanwege de Afsluitdijk die dicht was voor fietsers (wel met fietsbus mogelijk) heb ik de route verlegd vanaf Harlingen naar Terschelling, Vlieland en Texel. Wat mij betreft een aanrader!

Bij Den Helder heb ik de LF Kustroute weer opgepakt. Dit gaat heel makkelijk aangezien de kustroute voor de uitgang van de veerboot langs gaat. De route heb ik gedaan in 4 etappes: 1. Bad Nieuweschans – Terschelling, 2. Terschelling – Julianadorp, 3. Julianadorp – Den Haag, 4. Den Haag – Cadzand Bad

Het was een geweldige ervaring. Ik heb de route alleen gefietst. Dit vond ik heerlijk. Echt even samen met je fiets en de natuur. De samenvatting in één woord is wat mij betreft: genieten!

Geert en Tjeerd Oenema

We hebben een prachtige route gereden. We hebben de route in twee delen geknipt en in totaal 8 dagen gefietst. Het eerste deel van vier dagen was van Cadzand Bad naar de veerboot in Den Helder. We hadden prachtig weer en de route was super! In het tweede deel van vier dagen zijn we gestart in Bad Nieuweschans en naar Harlingen gefietst.

We hebben ervoor gekozen vanwege de werkzaamheden niet de afsluitdijk te nemen maar hebben vanaf Harlingen de boot naar Vlieland genomen. Dit eilandhoppen was erg leuk en het weer was geweldig. Vanaf Vlieland zijn we met “de Vriendschap” naar Texel gevaren, een unieke ervaring. Vanaf Texel hebben we de veerboot richting Den Helder genomen waarna de route was voltooid.

Hans Knepper en Mirjam Knepper - Ros

Soms was het even afzien

De LF Kustroute is een prachtige fietsroute. We fietsten door weer en wind. In plaats van de pendelbus over de Afsluitdijk te nemen, hebben wij ervoor gekozen om via Texel naar Vlieland en van Vlieland naar Harlingen te reizen. Vanaf Harlingen fietsen we door de regen tussen de schapen door. Aangezien we een fietskar zonder spatborden hadden, vloog de schapenpoep om onze oren. Soms was het wel even afzien, maar gelukkig hebben we ook veel zon gehad. We hebben mooie campings aangedaan, Madurodam bezocht en Ecomare op Texel. Het was onze eerste fietsvakantie en we vinden zo’n vakantie zeker voor herhaling vatbaar.

Jose en Frank Goos

Heel veel natuurgebieden

De LF Kustroute is fantastisch uitgepijld, zeer mooi fietsen tussen de duinen en vele natuurgebieden. Veel horeca aanwezig. Over de Afsluitdijk (met de bus prima geregeld). In Friesland en Groningen vonden wij de tocht een beetje eentonig en soms zijn de LF bordjes moeilijk te vinden. Horeca in de dorpjes prima, maar verder heel weinig gelegenheid voor een drankje en een hapje. Kortom een prachtige ervaring en zeker een aanrader.

Maria en Joop Kokke

Uitdagend

Gefietst van Cadzand Bad naar Bad Nieuweschans. Niet de aanbevolen route gevolgd maar ons ook laten leiden door adresjes Vrienden op de Fiets. Erg genoten van de perfect aangeven route. Het weer was uitdagend….veel wind en ook wel behoorlijk wat regen onderweg maar ook zon. Voldoende tijd gemaakt om allerlei aardige mensen te ontmoeten…kortom zeer aanbevelingswaardig!

Quinten Geurts

Prachtige Nederlandse duinen

Samen met twee vrienden, Marnick en Tim, heb ik deze zomer de LF Kustroute gefietst vanuit Knokke in België tot Bad-Nieuweschans. Dit was een hele mooie tocht door de prachtige Nederlandse duinen en langs de zee. In Harlingen zijn we een dag langer gebleven om het stadje te bezichtigen. Ik ben zeker nog van plan om een van de andere LF-routes te fietsen.

Meer ontdekken

Jip en Anneke

We wilden meer zien van Nederland, het liefst vanaf de fiets. Dus we maakten (en kochten) wat bikepacking- en kampeerspullen en stapten op onze fietsen!

Tom Selbeck

Mooie route, 3 dagen 5bft wind tegen dus beetje verkeerdom gefietst! Maar juist daarom een uitdaging, wisselend weer gehad, maar de dagen met slecht weer waren het mooist!

Silke & Jess

Verrassende trip door holland, een aanrader voor elke sportieve natuurliefhebber!

Nikita, Arno & Isis

Wij hebben net zoveel van de LF Kustroute genoten als vorig jaar net de LF Maasroute. Alle Waddeneilanden meegepikt. Geweldig gemazzeld met het weer, dus volgend jaar nog een keer!

Gerard Giesen

Vond het een mooie afwisselende route.

Jacqueline, Eelco en Bo

De eerste keer

In mei zijn wij vanaf ons huis in Leiderdorp aan de LF Kustroute begonnen. In 2 dagen zijn we naar het zuidelijkste puntje gefietst voorbij Cadzand-Bad. Helaas geen tijd meer in alle agenda’s voor een spoedig vervolg, 18 oktober gestart voor het noordelijke deel vanaf ons huis gezien. In 4 dagen zijn wij naar Bad Nieuweschans gereden. En na afloop rest ons nu de herinnering aan een hele leuke fietstocht. Het was voor het eerst dat wij een meerdaagse fietstocht hebben gemaakt. En de LF Kustroute is een aanrader. Ongemerkt fiets je steeds weer een ander landschap in. En waar de kustroute niet de kust zoveel als mogelijk volgt, wordt er steeds weer een heel leuk plaatje aangedaan. We hebben Nederland opnieuw leren kennen!

Ellen Mudde

Fijne vakantiedagen

Het was een heerlijke tocht! Ik heb het grootste gedeelte alleen gefietst. Slechts één traject met een vriendin. Verder ging ik telkens een paar dagen en maakte gebruik van B&B. Telkens weer duinen en zee en toch ook vaak weer anders. Ik fietste het grootste deel van zuid naar noord. Traject Den Helder – Zandvoort fietste ik van noord maar zuid. Fijne vakantiedagen vond ik het!

Silke Leeftink

Alleen op pad

Ik vond het een super mooie fietstocht. Ik was samen met mijn gezin op vakantie in Vlissingen, zij nog een paar dagen langer gebleven en toen heb ik de route gefietst! Op 2 augustus heb ik van Cadzand naar Vlissingen gefietst, 6 augustus van Vlissingen tot Scharendijker, 11 augustus Scharendiiker tot Den Helder (daar overnacht bij een adres van Vrienden op de Fiets) op 12 augustus van Den Helder naar Pieterburen en 13 augustus het laatste stuk naar Bad Nieuweschans. En als afsluiting ben ik van bad Nieuweschans naar huis ( Boekelo) gefietst.

Edwin Sundermeijer & Corry Pronk

Fantastisch mooie route, vooral het duingebied langs de Zeeuwse, Zuid – en Noord Hollandse kust.

Maurice van Es

Wat is Nederland toch een mooi land met zijn uitzonderlijke kustlijn en heerlijke duinen om overheen te mogen fietsen, echt een aanrader met veel variatie, zowel cultuur als natuur. Daarnaast is de route perfect bewegwijzerd.

Joop van Eerbeek

In meerdere dagen reed ik deze geweldige LF-route! wat is Nederland toch mooi!

Dion, Juul, Laurens en Steffi

Hele mooie fietsroute, vooral het eerste stuk vertrekkende uit Bad Nieuweschans.

Bianca Kingma

Een verrassende route. Loopt niet alleen langs de kust soms ga je het binnenland. Je fiets door duinen, bos en over smalle padjes. Veel wind tegen gehad.

 

Eelco Kingma

Heb genoten van de LF Kustroute. Door de duinen, bos, over kleine padje. Af en toe fietste ik verkeerd. Maar met de app zo weer op de route.

Velen gingen je voor

Dit vinden zij ervan

Tom Vanwelsenaers & Anja Vanneste
“De LF Kustroute was voor ons de eerste lange fietsroute. In deze route volgen de mooie uitzichten en variatie van omgeving elkaar in snel tempo op. De goede aanduiding en mooie goed onderhouden fietspaden zorgen ervoor dat deze tocht voor ons een onvergetelijke ervaring was. Op naar de volgende.”

Pieter Bergsma
“Hele mooie route met wisselende landschappen. Van de duinen naar de dijken. Je passeert unieke natuurgebieden. Al met al een geweldige ervaring. Smaakt naar meer.”

Mirjam Kuipers
“679 km Sluis Zeeuws Vlaanderen naar Bad Nieuwe Schans en dan ook nog effies naar huis. Wat een machtig mooie week, 3 juni hadden we de Alpe d’Huzes moeten beklimmen. . De kilometers zitten nu lekker in de benen, kont en hoofd. Op naar de 1295 km van Franeker naar de Alpe D’Huez in Frankrijk.”

Ad Blok
“Prachtige afwisselende fietstocht. Wat is Nederland toch mooi. Ik heb de tocht over het jaar verspreid gefietst.”

Angela Lammers en Hans Weel
“Wat hebben we genoten van deze prachtige route. We hadden graag nog het stukje Boulogne-sur-Mer naar Cadzand ook willen doen.”

Sylvia Degen
“Het was een zo mooie route met zo een mooie natuur met zo veel gastvriendelijke mensen. Een belevenis die ik nooit vergeet.”

Caroline Vogels – van der Ploeg en Theodor Vogels Nederland
“We hebben de route gefietst met zijn vieren en 2 hondjes. Het was fantastisch, wat een mooie Nederlandse luchten. En wat is de kust afwisselend, hadden we nooit gedacht. Wat we ook nooit gedacht hadden is dat je bij Den Helder pas op de helft bent. 11 heerlijke dagen, zelfs in de regen en zelfs met alle schapenshit, die maar met moeite van onze hondenkarretjes af te spuiten was.”

Anita Vonk-Scholtens
“Geweldig! Wat een natuur, en zo mooi om vaak op het randje van Nederland te fietsen. Het was mijn eerste fietstocht na het overleiden van mijn man. Spannend, verdrietig, prachtige herinneringen van plekjes waar we samen zijn geweest, voor mij een hele bijzondere leerzame waardevolle tocht.”

Margriet Huiser en Tonie Zuidam
“De afstand die wij gefietst hebben is langer geworden namelijk totaal 1266 Km gefietst. Dit kwam doordat wij rondjes fietsten en een aantal vanuit huis hebben gedaan. Maar van de verschillende duinlandschappen hebben we het meest genoten.”

Marjan van den Bos
“Ik heb enorm genoten van de Kustroute! Nooit geweten dat de Nederlandse kust zo veel gezichten had, elk traject had weer andere pareltjes.”

Jan Daniëls
“Gezien ik nog niet zo lang fiets is het me alleszins meegevallen. Mede doordat ik tijdens dit avontuur gebruik heb kunnen maken van Vrienden op de Fiets.”

Dicky Dwarswaard-Bosse
“Geweldige route om te fietsen. Het fietsen door alle verschillende duinlandschappen en daarnaast het totaal andere landschap in Friesland en Groningen. Ga de route zeker nog een keertje fietsen en dan beginnend in Bad Nieuweschans.”

L.F.A. Verschuren 
“Leuke route. Erg vermaakt.”

Sjuul Jonkers en Thijs van der Sterren
“Alles top aangegeven langs de weg en de fysieke kaart is heel duidelijk om mee te werken. Zeker een aanrader dus!”

Tom en Maria van Dordrecht
“Super leuke tocht, goeie fietspaden en goed aangegeven. We hebben overal Vrienden op de fiets gebruikt. Hadden echter heel de route flinke tegenwind, maar was toch goed te doen (we hadden géén e-bikes). We wonen in Oostenrijk”

Dave Brits
“Enorm genoten van de zilte natuur (zowel met het oog als de maag), de Nederlandse gastvrijheid, de tegenwind.”

Pieter
“Hele mooie route met wisselende landschappen. Van de duinen naar de dijken. Je passeert unieke natuurgebieden. Al met al een geweldige ervaring. Smaakt naar meer.”

Frank en Jose
“De Kustroute is fantastisch uitgepijld, zeer mooi fietsen tussen de duinen en vele natuurgebieden. Veel horeca aanwezig. Over de Afsluitdijk; met de bus prima geregeld. Een prachtige ervaring en zeker een aanrader.”

Dicky
“Geweldige route om te fietsen. Het fietsen door de verschillende duinlandschappen en daarnaast het totaal andere landschap in Friesland en Groningen. Ben zeker nog een keer van plan om de route vanuit Bad Nieuweschans te fietsen.”

Sylvia
“Het was zo’n mooie route, met zo’n mooie natuur, met zo veel gastvriendelijke mensen. Een belevenis die ik nooit vergeet.”

Alexander Kieft
“Een bijzondere ervaring om het land te doorkruisen en het landschap te zien veranderen. De route heb ik in 6 etappes uitgevoerd en ter compensatie van de fietsbus over de Afsluitdijk, heb ik Texel ook rond gefietst. Een mooi avontuur en ik ga dit zeker (op een andere route) nogmaals doen! ”

Anja Vonk
“Ongelooflijk wat is de Nederlandse kust super super mooi. Wat een diversiteit van de duinen en de provincies. Ik heb 7 dagen met plezier op mij fietst om me heen gekeken. Ik heb op 7 campings geslapen vlakbij de route in mij kleine tentje. Ontzettend goed gemarkeerd. Het weer was ook heerlijk. Kortom ik heb een top week gehad.”

Deel jouw verhaal met ons!

Hoe heb jij de route ervaren?

Dit kan door een mailtje te sturen naar mailons@nederlandfietsland.nl. Heb je foto’s van jouw fietstocht? Daar worden wij altijd heel gelukkig van!