De LF Kustroute van Corry

Ervaring
24 oktober 2022

Door: Corry Calis

Mijn beleving: 23 augustus ben ik vertrokken vanuit de haven van de Pont in Hoek van Holland. Mijn man Guus heeft mij gebracht en deze keer deden wij het samen. Hij ging naar musea of bibliotheek en ik ging fietsen. Bij het hotel of pension kwamen wij weer samen en konden dan samen wat drinken, eten en slapen. De volgende dag ging ik verder op de fiets en hij zijn eigen ding doen. Dat was heel gezellig.

De ervaring van Hoek van Holland naar Den Oever was Fantastisch zo verschillende stukken duin dan weer helmgras dan rozenbottels en dan weer dennen en zand. Ook dieren zoals herten runderen en schapen ik heb genoten.

Ik vertrok 5 september weer vanaf Kornwedderzand en nu samen met de camper maar hetzelfde concept. De eerste dag naar de Zwarte Haan daverde langs de kust tussen de schapen waarvan er 2 dood langs de kant lagen. Doorgereden naar Anjum. 7 sept samen een dagje Schiermonnikoog gedaan en 8 sept naar Delfzijl langs Lauwersoog en naar Zoutkamp. Het was een prachtige route, langs de kust met de schapen vond ik tegenvallen maar het hoort er nu eenmaal bij. Delfzijl was weer gezellig en het tochtje naar Bad Nieuweschans was ook mooi. Het eindpunt kon ik niet goed ontdekken een meneer zij tegen mij dat ik in Duitsland aan het rijden was dus ben ik maar terug gegaan.

14 september ben ik vervolgens bij de haven op de Maasvlakte begonnen naar Burg Haamstede en 15 sept naar Vlissingen. s ‘middags samen met Guus overgestoken voor het laatste stukje. Gelukkig zag Guus dat ik weer teveel wilde rijden. Over de sluizen vond ik het erg imponerend zo hoog en zo groot. Ik heb weer een heerlijk tocht mogen maken en hoop volgend jaar de LF Maasroute te kunnen doen. Het boekje heb ik al. De LF Zuiderzeeroute heb ik al gedaan. Dank jullie wel!

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen