Meerdere LF’s combineren

Ervaring
17 juli 2020
Hans Goethals

dinsdag 9 juni 2020 – zaterdag 13 juni 2020

Ik had in 2019 reeds het gedeelte van bij mij thuis in Vlaanderen ( Zuienkerke) tot in Den Helder gefietst om vervolgens tot aan de vuurtoren op Texel te rijden en terug. In 2020 heb ik meerdere LF’s gecombineerd om rond Nederland te fietsen waaronder de Kustroute tot in Bad Nieuweschans.

In 2019 had ik gedurende het volledig parcours richting Noord de wind in de rug. Vorig jaar tot in het noorden…tegenwind…zelfs met de elektrische fiets op eco stand haalde ik een gemiddelde van 17km/u. Knap lastig…

Ik vertrek bij mij thuis en via Het Zwin en Cadzand fietste in naar Breskens om de eigenlijk start in Vlissingen te maken. De 60 km kustroute op Walcheren is subliem. Neeltjes Jans, Stellendam, en naar Hoek van Holland alwaar de ferry door Corona maatregelen op zondagdienst werkte. Gelukkig minder dan 2.5 uur gewacht. Het traject rond de Stormvloedkering had ik het jaar ervoor gedaan.

De duinen en de duinreservaten vond ik schitterend, Katwijk, Noordwijk, Zandvoort, Kennemerland … prachtig. Ik overnachtte na een lange dag in de regen in Julianadorp in een super BB. Afsluitdijk met de bus en de fiets op naar Harlingen wat ik een fantastische mooi havenstadje vond.

Sexbierum, St Anna de Saint Jacques, Holwerd, Wierum, Lauwersoog, lekkere kibbeling en via Pieterburen, Heemsheven, Delfzijl naar Bad Nieuweschans. Vanuit daar trok ik richting Groningen om opnieuw de draad op te pikken op de LF14.

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen