Slingerpaadjes door de duinen en mooie kustdorpjes

Ervaring
17 mei 2021
George van den Akker

maandag 26 april 2021 – vrijdag 30 april 2021

Dag 1 van mijn echte bikepacking trip. Mooie dag gehad vandaag. Langs de kust van Groningen. Mooie kuststukjes buitendijks met uitzicht op de Wadden. Heerlijk weer en prachtige natuur! Overnacht vandaag in Lauwersoog in Trekkerspod aan het Lauwersmeer. Als ik morgen nog zo’n dag heb wordt het heerlijk genieten van de Friesche kustlijn!

Dag 2: Fantastisch mooie stukjes op de route! In Friesland zaten er stukken van de LF Elfstedentocht, mooie kleine dorpjes. De Afsluitdijk ging per Fietsbus (vandaar de hoge snelheid daar van 90 km/h :)). In Noord-Holland was het stuk van Den Helder naar Callantsoog door de duinen erg mooi! Nu in Callantsoog wederom in een trekkershut. Deze is iets spartaner dan de vorige, maar voldoet ook prima. Morgen rustdag i.v.m. slecht weer.

Dag 3 van deze fantastische ervaring (eigenlijk dag 4, maar door het slechte weer gisteren een rustdag gehad)! Het is fantastisch slingeren door alle kust natuurgebieden in Noord en Zuid-Holland. Het weer sloeg rond lunchtijd wel een beetje om (lichte regen), maar na het aantrekken van de regenkleding ging dat ook prima. De Schotse Hooglanders staan overal in de natuurgebieden te grazen. Vannacht overnacht ik in Oostvoorne in een ‘Nostalgische Caravan’.

Dag 4: Vandaag laatste deel van de LF Kustroute gedaan. Heel de Zeeuwse kust met alle Deltawerken. Heel bijzonder al deze waterkeringen en Sluizen te zien. Met hier en daar wat slingerpaadjes door de duinen en allemaal mooie kustdorpjes (wel heeeel toeristisch). Het was een fantastische ervaring om deze tocht te doen! Vandaag overnachten in een trekkershut in Sluis en dan morgen kijken waar de wind mij brengt.

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen