Via de Waddeneilanden

Ervaring
17 september 2021
Paul Jonkman & Marieke Jonkman-Bakker

zaterdag 24 juli 2021 – woensdag 4 augustus 2021

Wat hebben we genoten van onze mooie kustlijn. Letterlijk van het onderste puntje in Zeeuws-Vlaanderen naar het meest oostelijke puntje in de Provincie Groningen. Het is een zeer gevarieerde route waarin duinen, pittoreske dorpjes, sluizen en bruggen, vuurtorens en bossen elkaar afwisselen. Je fietst door bijzondere plaatsjes zoals Goedereede, Ternaard, Moddergat, Bierum en Nieuwe Statenzijl.

We hebben deze mooie route in 2 weken tijd gevolgd. Om precies te zijn in 9 fietsdagen en een paar rustdagen. Omdat de Afsluitdijk dicht was, hebben wij ervoor gekozen om via de eilanden Texel en Vlieland te gaan. Dit is een welkome onderbreking om even weer op te laden voor de laatste etappes. Het is een belevenis om met de fiets op de boot De Vriendschap van Texel naar Vlieland te varen. Je komt aan op de Jachthaven van Vlieland, waar je ook voor een paar euro een wasje kan draaien. Na 3 rustdagen op de twee Waddeneilanden zijn we vanaf Harlingen in 3 etappes naar Bad Nieuweschans gefietst.

Tip! Mocht je vanuit het zuiden vertrekken (dat is alleen al vanwege de windrichting gunstig) raden wij aan om de rit af te sluiten bij Thermen Bad Nieuweschans. Heerlijk uitrusten in warme thermaalbaden! Dat heb je na 610 km fietsen écht wel verdiend!

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen