Ontdek de Afsluitdijk op 1 en 2 juli

Blog
29 juni 2023

Op zaterdag 1 juli en zondag 2 juli 2023 kun je eindelijk weer de gehele Afsluitdijk fietsen. Voor het eerst is een deel van het nieuwe fietspad langs de Waddenzeezijde geopend. Na het weekend gaat het fiets- en wandelpad helaas weer dicht tot 2025 (maar we blijven we aandringen op meer openingen!).

Stempelen voor een cadeautje

Op zondag 2 juli is de Fietsersbond aanwezig bij de Afsluitdijk. Ze vragen dan aandacht voor nog meer openstellingen van het fiets- en wandelpad. Haal een stempel bij hun stempelpost in Kornwerderzand (Fietsersbond Fryslân) en bij onze post in Den Oever (Fietsersbond Noordkop).

Fietsersbond Stempelpost 1: restaurant de Zingende Wielen, Den Oever
Fietsersbond Stempelpost 2: Afsluitdijk Wadden Center, Kornwerderzand

Op vertoon van de stempelkaart (bij beide stempelposten te verkrijgen) met stempels ontvang je een voucher voor gratis bezoek aan de expositie in het Afsluitdijk Wadden Center en speciale Nieuwe Afssluitdijk bidon als cadeautje van de Fietsersbond en De Afsluitdijk.

Registreer je rit op Strava

Ga je fietsen over de Afsluitdijk en gebruik je Strava. Vergeet dan niet om je rit op te nemen in de app Strava. Zo kunnen we uiteindelijk zien hoeveel mensen over het segment de Afsluitdijk gefietst tijdens de openstelling.

Routetips

Staat de LF Ronde van Nederland, LF Zuiderzeeroute of LF Kustroute voor deze zomer op het programma en wil je over de Afsluitdijk fietsen? Plan je tocht dan tijdens dit weekend over de dijk. Alle andere dagen ben je aangewezen op de gratis fietsbus. Of kies voor een avontuurlijk alternatief tijdens via Texel, Vlieland en eventueel Terschelling kun je om de Afsluitdijk heen. Tijdens de LF Zuiderzeeroute is het veer Enkhuizen – Stavoren ook een optie.

We hebben de mooiste routes over de Afsluitdijk en de alternatieven voor je op een rij gezet.

Ontdek de mooiste routes over de Afsluitdijk

 

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen