2. Gennep - Venlo

Etappe 2 Ronde van Nederland
Informatie

Over deze route

  • Afstand 69 km

LF Ronde van Nederland – Met het oversteken van de Maas verlaat je Gennep en fiets je door het Maasdal zuidwaarts. Het  Maasheggenlandschap met zijn weerbarstige doornhagen is het oudste cultuurlandschap van Nederland en uniek voor Europa. Het eerste veer van vandaag brengt je naar het dorpje Bergen. Via Aijen, waar je aan de dorpsrand de fraai gelegen witte Sint Anthoniuskapel passeert, fiets je zo de Maasduinen in.

Wil je even van de fiets? Dan kun je bij ’t Leukermeer genieten van de vele watersporten die hier beoefend worden. Het gebied is ontstaan door zandafgravingen. Pal ten noorden van Well zie je het laatmiddeleeuwse Kasteel Well. De naam Well betekent wal of kade en verwijst naar een vroegere oversteekplaats over de Maas. Well kent enkele veldkapelletjes en een kerk met laatgotisch koor en rococomeubilair.

Tussen Arcen en Velden fiets je een lang stuk door de smalle, bosrijke strook tussen de Maas en de Duitse grens. Voordat het bos werd aangeplant, was dit een stuifzandgebied, wat nog goed te zien is aan de glooiingen in het landschap. Het is nog een klein stukje tot aan de stopplek van vandaag: Venlo.


Je begint bij knooppunt 51 in Gennep.

Route GPX

Fietsvriendelijke locaties

Horeca & Logies

De Ronde van Nederland in 21 etappes

Dit zie je onderweg!