20. Hengelo - Vorden

Etappe 20 Ronde van Nederland
Informatie

Over deze route

  • Afstand 71 km

LF Ronde van Nederland – Westelijk van het spoor kruis je het Twentekanaal en koerst vervolgens door het afwisselende, kleinschalige landschap rond Twekkelo en Boekelo. De landgoederen in Twente zijn doorgaans in de late 19e en vroege 20e eeuw neergezet door rijke industriëlen.

De route voert verder door het vogelrijke natuurgebied Buurserzand. Mooie heidevelden waar de vochtminnende zonnedauw en klokjesgentiaan groeien, afgewisseld met bomen. Door het noordoostelijke deel fiets je langs de Bommelas, een ‘los hoes’-boerderij uit 1860.

Je fietst onder Haaksbergen langs door het gehuchtje Honesch, met zijn oude boerderijen en bolle akkertjes. Ten noorden van landgoed Het Lankheet zie je bij de brug over de Buurserbeek de Oostendorper watermolen uit 1548 met zijn drie raderen: twee voor de korenmolen en één voor de oliemolen. De molen werd tot 1920 gebruikt. Even verderop fietst je langs de Lochemse berg, een stukje stuwwal met bos en sierlijk golvend boerenland. Tussen de twee bergen ligt de Witte Wievenkoele, een begroeide leemkuil, waar ‘Witte Wieven’ schijnen rond te spoken.


Je start bij knooppunt 53 in Hengelo.

Route GPX

Fietsvriendelijke locaties

Horeca & Logies

De Ronde van Nederland in 21 etappes

Dit zie je onderweg!