3. Venlo - Thorn

Etappe 3 Ronde van Nederland
Informatie

Over deze route

  • Afstand 58 km

LF Ronde van Nederland – Al na een paar kilometer fiets je door het karakteristieke kasteeldorpje Baarlo. Vlak bij de plaats waar je ten zuiden van Baarlo de Maas bereikt is het Stuw- en sluizencomplex bij Belfeld. Samen met zijn collega’s elders in de Maas zorgt deze stuw ervoor dat de rivier tijdens periodes met weinig regen niet leegloopt en toch bevaarbaar blijft. Sluizen naast de stuwen zorgen ervoor dat de scheepvaart deze blokkades kan passeren.

Een halfverharde weg leidt je vanaf Beesel langs de Maas naar een recreatieplas, ontstaan door grindwinning. Ten zuiden van Rijkel volgt de route enige tijd het riviertje de SWALM, dat hier al door de uiterwaarden van de Maas stroomt en weinig verder in deze rivier uitmondt. Het zicht op de Swalm is hier buitengewoon fraai, omdat in het open, drassige weiland de natuurlijke kronkels goed te volgen zijn.

Een groot deel van het traject tussen Roermond en Grathem wordt gedomineerd door de Maasplassen. Het laatste stukje van dit indrukwekkende gebied bewaren we voor mogen. Eerst bijkomen in het witte stadje Thorn.


Je start bij knooppunt 7 in Venlo.

Route GPX

Fietsvriendelijke locaties

Horeca & Logies

De Ronde van Nederland in 21 etappes

Dit zie je onderweg!