19. Tubbergen - Hengelo

Etappe 19 Ronde van Nederland
Informatie

Over deze route

  • Afstand 69 km

LF Ronde van Nederland – Iets ten oosten van de plaats waar je het kanaal Almelo-Nordhorn kruist, stroomt de Dinkel via duikers onder het kanaal door. Op dit punt staat op de schutsluizen het Dinkelhuisje, een industrieel monument. Ten zuiden van het kanaal ligt het 15e-eeuwse Landgoed Singraven. Op de splitsing van Dinkel en Bijdinkel staat een Watermolen uit 1448. Eén rad bedient de houtzaagmolen, een ander de korenmolen.

Het centrum van Denekamp ligt rond de katholieke ST. Nicolaaskerk. Het oudste deel van deze gotische kerk dateert van de 13e eeuw. Dit deel is, evenals de 15e-eeuwse toren, opgebouwd uit Bentheimer zandsteen. Achter de kerk is op Kerkplein 2 Museum Huize Keizer ondergebracht. De familie Keizer had in dit patriciërshuis van 1728 tot 1974 een comestibleswinkeltje.

Lonneker is in het kielzog van de textielindustrie opgekomen door de blekerijen aan de beken in de omgeving. De Lonnekermolen, een bovenkruier uit 1851, is de belangrijkste bezienswaardigheid. Je fietst ruim om de stad Enschede heen. Vanaf Lonneker slinger je langs de Spaarbekkens Drinkwaterleiding en door een bosgebied in de groene ruimte tussen Enschede en Hengelo naar het terrein van de Universiteit Twente.


Je start bij knooppunt 21 in Tubbergen.

Route GPX

Fietsvriendelijke locaties

Horeca & Logies

De Ronde van Nederland in 21 etappes

Dit zie je onderweg!