9. Burgh-Haamstede - Oostvoorne

Etappe 9 Ronde van Nederland
Informatie

Over deze route

  • Afstand 57 km

LF Ronde van Nederland – Tussen Haamstede en de kust kruis je natuurreservaat De Vroongronden, bestaand uit oude binnenduinen die door de eeuwen heen zijn gebruikt als weidegebied. De weilandjes waren omringd met zandwallen. Er groeien allerlei zeldzame plantjes vanwege de overgangen tussen vochtig en droog en tussen kalkrijk en -arm.

Van de Kabbelaarsbank loopt een zes kilometer lange Stoomtramlijn over de Brouwersdam naar het Museum RTM Ouddorp op De Punt van Goeree. Ouddorp was, voor het werd overvleugeld door het stadje Goedereede, het centrum van het voormalige eiland Goeree. Vooral de deels nog 15e-eeuwse Hervormde kerk en de ring daaromheen, die het oudste deel van het dorp vormen, zijn bezienswaardig. Zeker even van de fiets af dus!

Het eiland Voorne-Putten is bij natuurminnaars bekend om de Voornse Duinen. Deze worden, met name waar ze het contact met de zee hebben behouden, door biologen beschouwd als de mooiste duinen van Nederland. Direct ten noorden van de Haringvlietdam fiets je al meteen door een hoogtepunt van dit natuurgebied: het Quakjeswater. Het is een duinplas te midden van een dicht natuurlijk elzenbos met gele lissen, mogelijk het restant van een zijarm van het vroegere riviertje de Goote.


Je start bij knooppunt 73 in Burgh-Haamstede.

Route GPX

Bezienswaardigheden

Bijzonderheden

Fietsvriendelijke locaties

Horeca & Logies

De Ronde van Nederland in 21 etappes

Dit zie je onderweg!