Landelijke Fietsroutes

foto LF-routes

LF bordje

LF-routes - voluit Landelijke Fietsroutes - zijn al ruim 25 jaar ideaal voor het plannen van je meerdaagse fietstocht. LF-routes worden ook vaak aangeduid als Lange Fietsroutes of Lange Afstand Fietstochten. Een wijd vertakt netwerk van 4500 km aan bewegwijzerde routes 'ligt voor je klaar'. Je fietst door het boerenland, over de uitstrekte hei, door de stad of juist langs de kust en overnacht op een sfeervol adres. Het vakantiegevoel is compleet!

Lees hier alle informatie over de LF-routes en de beschikbare fietsgidsen.

Plan online je eigen fietsroute

screenshot fietsrouteplannerPlan online je eigen fietsroute via het netwerk Landelijke Fietsroutes en de regionale fietsknooppunten. Met locaties van o.a. VVV's, rustbankjes, musea én alle Fietsers Welkom! horeca en logiesadressen.
Klik en ga naar de recreatieve fietsrouteplanner.

Actuele info en routewijzigingen

foto omleidingsbord LF-routeKijk voordat je een LF-route gaat fietsen altijd even of er op je route actuele zaken spelen die van invloed kunnen zijn op de tocht. Het kan zijn dat er een tijdelijk wegomlegging is of een veer uit de vaart. Sowieso is er de afgelopen jaren door de onderlinge afstemming van de LF-routes op de regionale fietsknooppuntnetwerken veel veranderd in het netwerk LF-routes.
Klik voor overzicht routewijzigingen en actuele LF-info

Meerdere dagen fietsen

LF bordjeVoor langere fietstochten en fietsvakanties gebruik je natuurlijk het netwerk LF-routes. Bij elkaar circa 4500 km bewegwijzerde route.
Klik voor een overzicht van LF-routes.

Onderstaand korte filmpje legt uit hoe het fietsen van LF-routes werkt.

Oorkonde Ronde van Nederland

oorkonde Ronde van NederlandNa het aantoonbaar volbrengen van de Ronde van Nederland via LF-routes kun je een oorkonde aanvragen. Misschien ga je deze binnenkort fietsen of ben je de route al aan het fietsen en wil je in aanmerking komen voor de oorkonde. Klik dan hier voor meer informatie.  

Je oorkonde komt dan ook in onze eregalerij 'Wij fietsten de Ronde van Nederland'.

 

"Leuk idee, een oorkonde koppelen aan het volbrengen van de LF Ronde van Nederland!" (Henk uit 's-Hertogenbosch)

Peter de Wit vertelt ...

foto Peter de Wit‘Het fietsen heeft me gegrepen'

Een fietsfanaat in hart en nieren, zo kun je Peter de Wit wel noemen. Hij is een ware kilometervreter. Maar vergis je niet: Peter geeft z'n ogen goed de kost. Verrast werd hij door de afwisseling van het Groninger landschap. "Groningen kaal? Ach welnee!"

Rien en Rita van Veen vertellen ...

foto Rien en Rita van Veen'Met de wind in de haren'

Geïnspireerd door de verhalen op deze website kozen Rien en Rita van Veen voor de 1200 km lange Ronde van Nederland. "We hebben enorm genoten en zijn – zonder pech en helemaal gezond - met heel veel leuke herinneringen teruggekomen"

Banner webshop nw
Banner eregalerij Ronde van Nederland


   Partners Nederland Fietsland:
ANWB Fietsersbond NTFU Rai Vereniging IPO interprovinciaal overleg Recron NBTC VVV Koninklijke Horeca Nederland