Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Horeca & logies Kamperen bij de boer

Kamperen bij de boer

Veel particulieren, meestal boeren, hebben op hun terrein een 'mini-camping' ingericht. Dit is een klein kampeerterreintje met doorgaans eenvoudige voorzieningen. Je proeft er de gemoedelijke sfeer van het platteland. Verspreid over het land zijn er enkele duizenden van dit soort terreintjes. Er zijn twee koepelorganisaties: de vereniging van kampeerboeren (VeKaBo Nederland) en de Stichting Vrije Recreatie (SVR).

Bij de VeKaBo zijn meer dan 1600 accommodaties in binnen- en buitenland aangesloten. Jaarlijks geeft de VeKaBo de accommodatiegids 'Charmante plattelandsaccommodaties' uit. De gids kost € 7,95 en is verkrijgbaar bij het merendeel van de VVV’s en via de website.
Voor meer informatie: www.vekabo.nl.

De Stichting Vrije Recreatie (SVR) beschikt over ruim 2000 kampeer- en logeeradressen in binnen- en buitenland bij boeren en particulieren. Donateurs krijgen twee keer per jaar een overzicht met alle plaatsnamen. Wanneer je een voorkeursgebied opgeeft, selecteert SVR adressen van kampeerboeren. Ook kun je als donateur zelf inloggen op de website om adressen op te zoeken. De kosten voor donateurschap bedragen minimaal € 10,- per kalenderjaar.
Voor meer informatie: www.svr.nl.

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Overijssel

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland