Geniet van de mooiste bloesemfietsroutes

Natuur
18 maart 2024

Veel bloesem staat op het punt van uitkomen. Hét moment om een mooie bloesemroute te fietsen. Bijvoorbeeld in de Betuwe. Je fietst daar langs kronkelende riviertjes en bloeiende boomgaarden. Onderweg geniet je van de vele fruitbomen, karakteristieke dorpjes en talloze historische forten en kastelen. Op de website www.uitinderegio.nl lees en zie je alles over de stand van de Betuwse bloesem. In de Fruitalert app vind je alle informatie rondom de bloesem- en fruitperiode, zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de actuele bloesemstand en fruitpluk.

Kies alvast één van de bloesemfietsroutes op deze site:

  • Lingeroute (70 km)
    De Linge fietsroute laat je kennis maken met de Linge, de langste rivier van Nederland. Deze zijarm van de Waal is op zijn mooist tussen Gorinchem en Geldermalsen. Een kronkelend lint in het vlakke Rivierenland met aan weerszijde intieme dijkdorpen, grienden, uiterwaarden en vele fruitbomen.
  • Bloesemtocht door de Boomgaarden (52 km)
    Boomgaarden zijn niet weg te denken in Rivierenland, ze vormen een van de belangrijkste kenmerken van het landschap en bieden voor jou als bezoeker van april tot en met de oogsttijd in september een prachtig schouwspel.
  • Rondje Overbetuwe (52 km)
    De Betuwe met zijn idyllische dorpjes en slingerende landweggetjes is ideaal voor fietstochten. Langs de Linge tref je prachtige boerderijen aan, maar ook weelderige boomgaarden, oude molens en kerkjes.

Elk jaar kun je in mei ook deelnemen aan de Betuwse fietsvierdaagse.

Nieuwsbrief Nederland Fietsland

Ontvang onze nieuwsbrief

Meld je net als 22.000 andere fietsers aan voor onze gratis nieuwsbrief. Dan krijg je zes keer per jaar de beste fietsverhalen, tips en routes in je mailbox.


Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen