De Heuvelland-Fietsroute

Door de heuvels tussen Maastricht en Vaals

Heuvelland-Fietsroute

Het netwerk LF-routes verandert geleidelijk in een reeks op zichzelf staande LF-routes. Je leest er hier meer over. Ook de verbindingsroute LF6 is gesaneerd. Liefhebbers kunnen de route nog wel fietsen, het is echter geen LF-route onder het beheer van het Fietsplatform. Zuid-Limburg heeft als alternatief de Heuvelland-Fietsroute nieuwe begin- en eindpunten gegeven, met nieuwe bewegwijzering en een nieuwe campagne.
Foto: Visit Zuid-Limburg
De Heuvelland-Fietsroute: op de fiets van de St. Pietersberg naar Vaalserberg

De Heuvelland-Fietsroute van 41 km neemt je mee naar weerszijden van het Heuvelland: van de Vaalserberg naar de Sint-Pietersberg of andersom. Zoals je van het Heuvelland gewend bent, fiets je heuvel op, heuvel af langs prachtige uitzichten, idyllische dorpjes en vakwerkhuizen. Je maakt zelfs een uitstapje naar Duitsland én gaat 70 miljoen jaar terug in de tijd.

De Heuvelland–Fietsroute voert je over heuvels en door dalen. Van de Sint Pietersberg in Maastricht naar de Vaalserberg, langs de Bemelerberg en de Gulperberg. De iconische heuvels zijn de leidraad in de fietsroute en zorgen voor de prachtigste uitzichten. Onderweg in het vijfsterren-landschap ontdek je meer over Maastricht, Bemelen, Gulpen en Vaals. Het Heuvelland is het hart van bourgondisch Zuid-Limburg. Hier kom je langs goudgele akkers, uitgestrekte fruitgaarden, hopvelden en wijngaarden die het Heuvelland smaak geven.

Foto: Visit Zuid-Limburg

Als de oogst van het landschap in handen komt van de vakmensen, dan komt die smaak echt tot leven! Proef het onderweg in de zon op een terras of op een picknickplekje met uitzicht.  Tijdens de Heuvelland-Fietsroute heb je geen fietsnavigatie nodig. Je volgt de route eenvoudig via de bewegwijzering of via het knooppuntensysteem. Het knooppuntensysteem kun je ook gebruiken om via een andere route terug te fietsen naar je startpunt.

Route informatie

  • De route is 41,1 kilometer lang.
  • Je start de route ofwel vanaf de Sint-Pietersberg ofwel vanaf de Vaalserberg, hier kun je ook parkeren.
  • Haal de brochure met plattegrond en meer informatie over de bezienswaardigheden onderweg bij een van de Visit Zuid-Limburg Experiences in Gulpen, Valkenburg, Heerlen of Sittard of online in de webshop via www.visitzuidlimburg.nl/webshop .

Meer informatie over de route vind je op visitzuidlimburg.nl/heuvellandfietsroute

Een stukje buitenland in eigen land

Ontdek Zuid-Limburg

Wie denkt aan fietsen in Zuid-Limburg denkt in eerste instantie aan het beklimmen van de vele heuvels die de regio rijk is. Maar de meest zuidelijke provincie van Nederland is ook voor recreatieve fietsers de ideale fietsregio bij uitstek. Zuid-Limburg heeft namelijk veel meer te bieden dan alleen deze heuvels. Ontdek al fietsend de uitgestrekte plateaus en Maasvlaktes, die worden afgewisseld met gezellige dorpjes en steden. Bovendien heeft iedere regio zijn bijzondere karakteristieke eigenschappen waardoor je binnen een straal van 30 kilometer steeds weer opnieuw wordt verrast. meer informatie over fietsen in Zuid-Limburg vind je op onze speciale pagina.

Het complete aanbod LF-routes

De mooiste fietsvakantieroutes

Altijd als eerste op de hoogte

Blog en nieuws