Traptrip Utrecht

Fietsen met je kinderen is een geweldige ervaring
Verlaten vliegvelden, kersen proeven en Romeinen

Ontdek omgeving Utrecht

We hebben drie Traptrips voor jullie uitgestippeld, hieronder lees je meer over de verschillende routes. Ze vertrekken vanuit verschillende knooppunten in Utrecht, maar je kunt natuurlijk aanhaken waar je maar wilt. We zijn uitgegaan van twee overnachtingen op de voorgestelde overnachtingsplek, met een optioneel rondje fietsen voor de tweede dag. Verder zijn de afstanden gemeten van beginknooppunt tot eindknooppunt.

Vul hieronder je e-mailadres in en wij sturen de gratis gids direct naar je toe. We horen uiteraard graag wat je vindt van de Traptrip Utrecht. Zodra er nieuwe minigidsen beschikbaar zijn ontvang je van ons automatisch een bericht.

*
Website URL
E-mailadres:

De drie Traptrips in het kort
Verlaten vliegvelden

Utrechtse Heuvelrug & Eemvallei

Ten noorden van Utrecht stikt het van de kastelen, forten, landgoederen en paleizen. Een aantal kom je onderweg tegen. Via fijne fietspaden met weidse uitzichten zoef je door naar spannende bospaadjes in de verkoelende bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Er zijn pannenkoekenboerderijen, en nog veel meer horeca. Je overnacht op natuurcamping De Zeven Linden in Baarn, in een prachtige omgeving.

De volgende dag – als je zin hebt – kun je nog een rondje fietsen. Je tikt zelfs bijna Flevoland aan! Bijzonder is de museumhaven bij Spakenburg met prachtige historische schepen. Op dag 3 fiets je vanuit Baarn weer naar huis, via Paleis Soestdijk en de voormalige vliegbasis Soesterberg, waar je gewoon over de  landingsbaan mag. Weer veel bossen op deze dag en volop fijne plekjes om even uit te rusten. Als je weer thuis bent, lijkt het alsof je drie weken weg bent geweest.

Vraag de gratis minigids aan

 

Kersen proeven

Hollandse Waterlinie & Eiland van Schalkwijk

De Nieuwe Hollandse Waterlinie spreekt tot de verbeelding: een 85 kilometer lange linie met 45 forten, 6 vestingen en 2 kastelen. Een gebied dat onder water gezet kon worden om zo de vijand te desoriënteren. En dat allemaal in de directe omgeving van Utrecht.

Op deze Traptrip richting de Lek kom je vele overblijfselen tegen van deze spannende linie. Je kunt allerlei forten bezoeken: om te bekijken, om er te lunchen en zelfs om er te slapen! Jawel, in deze traptrip slaap je tussen de wallen van een heus fort – in je tentje of in een compleet ingerichte Forthut.

Op de tweede dag slinger je over de Lekdijk met prachtige vergezichten en wederom verschillende forten om te bezoeken. Je gaat twee keer met een pontje het water over en je kunt lekker ronddwalen in het sfeervolle stadje Wijk bij Duurstede dat vol staat met historische gebouwen. Ben je echt benieuwd hoe het nu precies zit met die Hollandse Waterlinie? Aan het eind van dag 3 kom je langs Waterliniemuseum Fort bij Vechten, een echte aanrader om met je kinderen heen te gaan. Op een speelse manier maak je zo kennis met de geschiedenis van het gebied.

Vraag de gratis minigids aan
Romeinen

Het Groene Hart

Deze Traptrip voelt heel Hollands aan, met water, water en nog eens water, overal om je heen. Het Groene Hart is een knap staaltje plat polderland, met land dat eigenlijk onder water zou staan, als we al dat water niet de hele tijd weg zouden pompen. Onderweg zie je heel wat slootjes en rivieren, waarvan het water haast even hoog staat als de weg waarop je fietst. Door de prachtige uitzichten over dat groene polderlandschap met hier en daar een molen aan de kade en een bootje in de rivier lijkt het soms alsof je door een ansichtkaart fietst: Groeten uit Holland!

Op de eerste dag, nog voor je Utrecht echt uit bent, zie je wat al dat water heeft betekent voor het ontstaan van de stad. Bij Castellum Hoge Woerd kun je van alles leren over de Romeinen die hier twee jaar geleden nederzettingen bouwden aan de rivier. Zo is Utrecht begonnen. De naam Utrecht komt van het woord ‘trajectum’, dat ‘doorwaadbare plaats’ betekent. Verder kom je langs sprookjeskasteel De Haar, een kinderboerderij en slaap je op een fantastische plek, waar van alles te ontdekken valt voor kinderen.

De rondrit op de tweede dag gaat langs de Vinkeveense Plassen, met een tip voor een leuke zwemplek. Ideaal als het warm is. Vertrek wel op tijd, anders blijft er weinig zwemtijd over! En op de derde dag ga je met een voetveer het Amsterdam-Rijnkanaal over, om de laatste prachtige kilometers langs de Vecht te fietsen: een van de mooiste rivieren van Nederland met buitenplaatsen, molens, mooie boerderijen en gezellige plekjes voor een kop koffie of een lunch.

Vraag de gratis minigids aan
Amsterdam en Rotterdam

Traptrip in andere steden

Traptrip Amsterdam

Een vlak landschap met weilanden vol koeien en schapen, met overal water om je heen en idyllische dorpjes met houten huisjes. Dijken die het water op zijn plek moeten houden, met aan de andere kant veel plezierbootjes, transportschepen en veerpontjes: er gebeurt van alles op onze rivieren en dat geeft mooie beelden! Of aan het einde van de dag het zoute water in rennen en de zon onder zien gaan in de zee, dat wil toch iedereen? Vraag dat maar eens aan je kinderen.

Ga naar Traptrip Amsterdam

Traptrip Rotterdam

In één dag fietsen vanuit de drukke stad naar het natuureiland Tiengemeten. Zonder auto’s, zonder gebouwen, maar met prachtige vergezichten over het water. Én natuur waar je oneindig lang in kunt spelen en rondstruinen. Trappen door het bekendste delta van Nederland: de Biesbosch. Hier stromen zo veel aftakkingen van de Maas en de Rijn door elkaar dat het wel een waterdoolhof lijkt. Of helemaal naar de Noordzee. Vergeet dus niet om je zwembroek in je fietstas te stoppen!

Ga naar Traptrip Rotterdam

Traptrip Groningen

Starten in de grote stad en voor je het weet kabbelt het water van het Reitdiep vlak naast je. Fietsen langs water betekent ook: sluisjes, pontjes en gemalen. Ontdek het gebied ten westen van Groningen stad en een stukje Drenthe. Fietsen is natuurlijk het hoofddoel. Maar af en toe stoppen bij een speeltuintje is een fijne afwisseling. Of verken het gebied ten oosten van Groningen. Bij de Kropswolderbuitenpolder – een hele mondvol – heb je de prachtigste uitkijkpunten. Speur met je verrekijker naar watervogels. Er is voldoende te ontdekken en beleven met Traptrip Groningen.

Ga naar Traptrip Groningen
Fietsen met kinderen

Blogberichten

Geniet jij van LF-routes?

Word vriend!

Een fietsvakantie in Nederland is een fantastische belevenis. Bewegwijzerde routes zijn er echter niet vanzelf. Al meer dan 35 jaar zetten wij ons in om Nederland een plezierig recreatief fietsland te laten zijn. Ook jij kunt hieraan een waardevolle bijdrage leveren. Met jouw steun zorgen we voor die grenzeloze fietservaring. Zo waarborgen we de kwaliteit van routes. Door ze te controleren, en door het aanbieden van actuele informatie. Help je mee?

Ja, ik help mee!
Lekker fietsen met de kids

Traptrip

 


Trap Trip is mede mogelijk gemaakt door Stichting vrienden op de fiets