Traptrip

De fiets pakken en samen op avontuur gaan
Heb jij al gehoord van traptrip?

Minivakanties op de fiets

Traptripjes zijn een soort minivakanties op de fiets. Speciaal bedoeld voor ouders die met hun jonge kids in de stad wonen. Met een traptrip rij je zo vanuit de stad de natuur in. Maar waar begin je? Hoe pak je het aan? Daarom is er nu traptrip. Op deze pagina helpen we alle ‘opstappers’ op weg. Er staan tips van ervaringsdeskundigen, handige meeneemlijstjes en je kunt er gratis kant-en-klare routes downloaden. Op dit moment hebben we al meerdere routes vanuit Amsterdam, Groningen, Rotterdam en Utrecht.

Van begin tot eind!

Een avontuur

De fiets pakken en samen op avontuur gaan. Zonder telefoons, zonder afleidingen. Steeds meer gezinnen ontdekken hoe leuk én makkelijk het is. Een paar dagen even helemaal samen. Genieten van de heerlijke frisse buitenlucht en onderweg van alles meemaken. Een traptrip is actief maar ook ontspannen. Maar het kan ook héél uitdagend zijn. Zeker voor de kleinere trappers onder ons. Een traptrip heeft dus alles in zich voor zowel de kleine als de grotere trappers. En het hoeft helemaal niet veel te kosten. Onze gratis minigids helpt je op weg. De routes zijn natuurlijk ook heel leuk voor mensen die al vaker een meerdaagse fietstocht hebben gemaakt.

Traptrip minigids

Wat kan ik verwachten?

Je trapt langs boerderijen, mooie dorpjes en natuurlijk door de prachtige natuur. Tussendoor stop je om een selfie te maken met een koe, of om even te picknicken in de wei. Vervolgens trap je door naar de boerderij om te overnachten op de hooizolder, of slaap je in comfortabele trekkershut op een camping. De traptripjes zijn al helemaal voor je uitgestippeld, dus daar hoef je je niet druk over te maken. De minigids telt drie uitgestippelde routes vanaf het centrum. Een traptrip bestaat uit een heen- en terugreis naar een fijne overnachtingsplek, en een extra dagetappe om vanuit je logeeradres te fietsen. Elke dag leg je met het gezin ongeveer 35km af. Dat lijkt misschien niet heel veel, maar over het algemeen is het genoeg. Voor wie meer kilometers wil afleggen, hebben we in het boekje routesuggesties toegevoegd. Je bent dus twee of drie dagen weg (of je plakt er nog een nachtje achteraan).


Trap Trip is mede mogelijk gemaakt door Stichting vrienden op de fiets

Gratis digitale minigidsen

Bij jou in de buurt

Traptrip Amsterdam

Een vlak landschap met weilanden vol koeien en schapen, met overal water om je heen en idyllische dorpjes met houten huisjes. Dijken die het water op zijn plek moeten houden, met aan de andere kant veel plezierbootjes, transportschepen en veerpontjes: er gebeurt van alles op onze rivieren en dat geeft mooie beelden! Of aan het einde van de dag het zoute water in rennen en de zon onder zien gaan in de zee, dat wil toch iedereen? Vraag dat maar eens aan je kinderen!

Ga naar traptrip Amsterdam

Traptrip Groningen

Starten in de grote stad en voor je het weet kabbelt het water van het Reitdiep vlak naast je. Fietsen langs water betekent ook: sluisjes, pontjes en gemalen. Ontdek het gebied ten westen van Groningen stad en een stukje Drenthe. Fietsen is natuurlijk het hoofddoel. Maar af en toe stoppen bij een speeltuintje is een fijne afwisseling. Of verken het gebied ten oosten van Groningen. Bij de Kropswolderbuitenpolder – een hele mondvol – heb je de prachtigste uitkijkpunten. Speur met je verrekijker naar watervogels. Er is voldoende te ontdekken en beleven met traptrip Groningen.

Ga naar traptrip Groningen

Traptrip Rotterdam

In één dag fietsen vanuit de drukke stad naar het natuureiland Tiengemeten. Zonder auto’s, zonder gebouwen, maar met prachtige vergezichten over het water. Én natuur waar je oneindig lang in kunt spelen en rondstruinen. Trappen door het bekendste delta van Nederland: de Biesbosch. Hier stromen zo veel aftakkingen van de Maas en de Rijn door elkaar dat het wel een waterdoolhof lijkt. Of helemaal naar de Noordzee. Vergeet dus niet om je zwembroek in je fietstas te stoppen!

Ga naar traptrip Rotterdam

Traptrip Utrecht

Via fijne fietspaden met weidse uitzichten zoef je naar spannende bospaadjes in de verkoelende bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Slinger over de Lekdijk met prachtige vergezichten en allerlei forten om te bezoeken. Of heel Hollands, met water, water en nog eens water, overal om je heen. Door de prachtige uitzichten over dat groene polderlandschap met hier en daar een molen aan de kade en een bootje in de rivier lijkt het soms alsof je door een ansichtkaart fietst: Groeten uit Holland!

Ga naar traptrip Utrecht
Fietsen met kinderen

Blogberichten

Geniet jij van LF-routes?

Word vriend!

Een fietsvakantie in Nederland is een fantastische belevenis. Bewegwijzerde routes zijn er echter niet vanzelf. Al meer dan 35 jaar zetten wij ons in om Nederland een plezierig recreatief fietsland te laten zijn. Ook jij kunt hieraan een waardevolle bijdrage leveren. Met jouw steun zorgen we voor die grenzeloze fietservaring. Zo waarborgen we de kwaliteit van routes. Door ze te controleren, en door het aanbieden van actuele informatie. Help je mee?

Ja, ik ben fan van LF-routes