Fietsen met kinderen: wat neem ik mee?

Fietsen met kinderen
13 juni 2022

Als je op fietsvakantie gaat, wil je goed voorbereid zijn. Hoe lang is de tocht, gaan mijn kinderen zelf fietsen, wat neem ik allemaal mee? Daar gaan we het over hebben!

Wat neem je mee?

Zo min mogelijk. Elke kilo die je meeneemt, moet je vooruit trappen. Slaap je in een Trekkershut of andere vaste accommodatie op een camping, dan moet je vaak slaapzakken meenemen en een kussensloop.

In onze gratis traptrip minigidsen hebben we bij de accommodaties aangegeven wat er voorhanden is. Zitten je kinderen in een fietskar? Dan is het leuk als ze wat kleurtjes, boekjes of Duplo of iets dergelijks hebben, waarmee ze onderweg kunnen spelen.

De complete fietsvakantie paklijst op maat

De perfecte paklijst voor fietsvakanties is natuurlijk een paklijst op maat, want zoveel vakantiefietsers, zoveel wensen. En, voor een fietstocht van een weekend neem je vaak minder uitrusting mee dan voor fietsvakantie van meerdere weken. Om je snel op weg te helpen kun je hier je eigen paklijst samenstellen.

Effe weg van het werk. De stad uit. De natuur in. Samen met de kids. Geen telefoons maar verhalen. Family time.
Traptrip. Lekker fietsen met de kids.

Hoe neem je alles mee?

Je hebt fietstassen in alle soorten en maten. Die zijn het handigst. Een fietskar is ook heel praktisch, maar prop hem niet te vol, want het wordt stiekem snel zwaar, zéker als er kinderen bij zitten. Hetzelfde geldt voor een bakfiets. Gaan je kinderen zelf fietsen met fietstassen? Doe er dan ook niet te veel gewicht in, want regel één: het moet wel léuk blijven voor het nageslacht.

Traptrip

Fantaseer je ook weleens over een meerdaagse fietstocht met je kinderen? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is een traptrip wat voor jou! Traptripjes zijn een soort minivakanties op de fiets. Speciaal bedoeld voor ouders die met hun jonge kids in de stad wonen. Met een traptrip rij je zo vanuit de stad de natuur in.

Op de speciale pagina helpen we alle ‘opstappers’ graag op weg. Er staan tips van ervaringsdeskundigen, handige meeneemlijstjes en je kunt er gratis kant-en-klare routes downloaden. Om het nog makkelijker te maken, beginnen en eindigen alle routes in de stad. Op dit moment hebben we al meerdere routes vanuit Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Al deze traptrips zijn uitgezet via het bekende fietsknooppuntennetwerk.

Bekijk de traptrip routes

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen