Fietsen met kinderen: is het nog ver?

Fietsen met kinderen
20 september 2021

Ga je met kinderen fietsen? Dan ga je die vraag ongetwijfeld krijgen. En misschien wel heel vaak. Je houdt de sfeer erin door uit te gaan van de belevingswereld van je kind(eren). Kinderen houden van afwisseling. Zorg dus dat je tijdig stopt bij leuke plekjes, zoals een speeltuintje, een weiland met paarden of een plek om een ijsje te kopen. Bij onze traptrip kinderfietsroutes hebben we een aantal van die plekken op de kaart aangegeven. Kinderen vinden het ook fijn om ‘iets belangrijks’ te doen. Neem ze vooraf mee. En laat ze bijvoorbeeld de weg wijzen via de fietsknooppunten.

Fietsknooppunten

Hoe vind je de weg als je aan het fietsen bent? Dat is niet zo moeilijk, via het fietsknoppuntnetwerk. Deze fietsknooppunten zijn onderweg aangegeven met borden zoals hiernaast. Met handige bordjes word je steeds van knooppunt naar knooppunt geleid. Voor kinderen is dit extra leuk, want ze kunnen helpen met navigeren door goed op de bordjes te letten onderweg! Wil je graag een overzicht van alle fietsknooppunten in Nederland? Met de app Fietsknoop heb je alle fietsknooppunten bij elkaar. Handig als je bijvoorbeeld een lusje extra wilt fietsen.

Traptrip

Fantaseer je ook weleens over een meerdaagse fietstocht met je kinderen? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is een traptrip wat voor jou! Traptripjes zijn een soort minivakanties op de fiets. Speciaal bedoeld voor ouders die met hun jonge kids in de stad wonen. Met een traptrip rij je zo vanuit de stad de natuur in.  Op de speciale pagina helpen we alle ‘opstappers’ graag op weg. Er staan tips van ervaringsdeskundigen, handige meeneemlijstjes en je kunt er gratis kant-en-klare routes downloaden. Om het nog makkelijker te maken, beginnen en eindigen alle routes in de stad. Op dit moment hebben we al meerdere routes vanuit Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.  Al deze traptrips zijn uitgezet via het bekende fietsknooppuntennetwerk.

Tenslotte: vertrek op tijd, want dan heb je de hele dag om met blije gezichten bij het eindpunt aan te komen.

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen