Traptrip Rotterdam

Fietsen met je kinderen is een geweldige ervaring
Molens en havens, kronkelende deltarivieren en stranden en heel veel boten

Ontdek omgeving Rotterdam

We hebben drie traptrips voor jullie uitgestippeld, hieronder lees je meer over de verschillende routes. Ze vertrekken vanuit verschillende knooppunten in Rotterdam, maar je kunt natuurlijk aanhaken waar je maar wilt. We zijn uitgegaan van twee overnachtingen op de voorgestelde overnachtingsplek, met een optioneel rondje fietsen voor de tweede dag. Verder zijn de afstanden gemeten van beginknooppunt tot eindknooppunt.

Vul hieronder je e-mailadres in en wij sturen de gratis gids direct naar je toe. We horen uiteraard graag hoe jij de traptrip minigids Rotterdam hebt ervaren. Zodra er nieuwe minigidsen beschikbaar zijn ontvang je van ons automatisch een bericht.

*
Website URL
E-mailadres:

De drie traptrips in het kort
Molens en havens

Hoeksche waard, Tiengemeten en Goeree-Overflakkee

Dat je in één dag fietsen vanuit de drukke stad op het natuureiland Tiengemeten kunt zijn, dat is al een ervaring op zich. Het contrast kan niet groter zijn. Je stapt aan het einde van de dag van de veerpont af en je bent in een andere wereld. Zonder auto’s, zonder gebouwen, maar met prachtige vergezichten over het water. Én natuur waar je oneindig lang in kunt spelen en rondstruinen. Binnen één dag ben je op vakantie.

Op weg naar Tiengemeten kom je door een landschap dat gemaakt is door water. De afwisseling tussen het zoute zeewater en het zoete rivierwater zorgt voor bijzondere natuur. Lage stukken land komen in bepaalde gebieden, zoals bij de Rhoonse grienden, dagelijks nog onder water te staan door de getijdenwerking vanuit de zee. Deze lage gronden en wateren trekken veel vogels aan. Neem een verrekijker mee om samen vogels te spotten!

In de Hoeksche Waard en op Goeree-Overflakkee fiets je veel langs het water. Bij warm weer duik je zo even in het water op de vele strandjes die je passeert. Je kinderen vinden het prachtig om op deze manier een pauze te houden! Ook kom je langs uitdagende natuurspeeltuinen en weides vol schapen, koeien, paarden en ezels.

De vele veerpontjes zijn een aantrekkelijke afwisseling tijdens deze Traptrip: het zijn voornamelijk fiets- en voetveren die je naar de overkant brengen. De route eindigt in Dordrecht, waar je met de Waterbus terugvaart naar Rotterdam.

Vraag de gratis minigids aan

 

Kronkelende deltarivieren

Biesbosch & Alblasserwaard

Fietsen door de rivierdelta: dat is wat je op deze Traptrip gaat doen! Een rivierdelta is een gebied waar grote rivieren vertakken in kleinere rivieren voordat het water de zee in stroomt. Op deze Traptrip ga je fietsen door het bekendste deltagebied van Nederland: de Biesbosch. Hier stromen zo veel aftakkingen van de Maas en de Rijn door elkaar dat het wel een waterdoolhof lijkt. Omdat de Biesbosch zo dicht bij de zee ligt, wordt het hier ook eb en vloed. Dit zorgt ervoor dat je hier bijzondere planten en dieren tegenkomt.

Om bij de Biesbosch te komen, ga je eerst een stukje met de Waterbus. Je fietstocht begint bij de beroemde molens van Kinderdijk, die nog altijd het water in de laaggelegen polder op peil houden. Er staan maar liefst negentien eeuwenoude molens vlak bij elkaar. Dit geeft een bijna sprookjesachtig beeld in het landschap. En daar fietsen jullie doorheen!

Als je een verrekijker hebt, stop die dan zeker in je tas voor het rondje Biesbosch op dag 2. Je komt langs verschillende vogelkijkpunten en het zou toch fantastisch zijn als je een prachtige zeearend spot. Of een ijsvogeltje. Er leven ook veel bevers in de Biesbosch, maar om die te zien kun je het beste een vaartochtje inplannen. Dat is sowieso een aanrader! Je kunt dit doen vanuit je overnachtingsplek, maar ook vanuit het Biesboschcentrum Dordrecht of het Biesbosch Museum Eiland.

Vraag de gratis minigids aan
Stranden en heel veel boten

Havengebied, Voorne en de Noordzee

Op deze Traptrip fiets je helemaal naar de Noordzee. Vergeet dus niet om je zwembroek in je fietstas te stoppen! Onderweg kom je langs allerlei leuke natuurspeeltuinen, waar je soms ook lekker in de modder kunt prutten. Een extra setje droge kleren kan dus geen kwaad. Via de prachtige Broekpolder en de Krabbeplas bij Vlaardingen fiets je naar Maassluis, waar je met de veerboot naar Rozenburg gaat.

Vanuit het sfeervolle, historische stadje Brielle ga je op de tweede dag richting de zee. Je fietst een rondje over het eiland Voorne met Voornes Duin als hoogtepunt. Eerst kun je rondspetteren bij het strandje aan het Oostvoornse Meer om een paar kilometer verderop het zilt van de Noordzee op je lippen te proeven. Ook bij wat minder weer is het een fijn tripje, want de zeewind in je haren geeft altijd een goed gevoel! Bovendien is het dan wat rustiger op de stranden en de wegen eromheen.

Op de laatste dag fiets je terug naar Rotterdam via het havengebied bij Vlaardingen en Schiedam. De route geeft een goede inkijk in het havenleven rond Rotterdam: veel industrie en opslagplaatsen, maar ook toffe uitzichten op de enorme boten die door de Nieuwe Maas komen. De kleinere binnenhaventjes doen pittoresk aan, met historische panden en terrasjes aan het water. En een ijsje of pannenkoek is zo gevonden!

Vraag de gratis minigids aan
Amsterdam en Utrecht

Traptrip in andere steden

Traptrip Amsterdam

Een vlak landschap met weilanden vol koeien en schapen, met overal water om je heen en idyllische dorpjes met houten huisjes. Dijken die het water op zijn plek moeten houden, met aan de andere kant veel plezierbootjes, transportschepen en veerpontjes: er gebeurt van alles op onze rivieren en dat geeft mooie beelden! Of aan het einde van de dag het zoute water in rennen en de zon onder zien gaan in de zee, dat wil toch iedereen? Vraag dat maar eens aan je kinderen.

Ga naar traptrip Amsterdam

Traptrip Utrecht

Via fijne fietspaden met weidse uitzichten zoef je naar spannende bospaadjes in de verkoelende bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Slinger over de Lekdijk met prachtige vergezichten en allerlei forten om te bezoeken. Of heel Hollands, met water, water en nog eens water, overal om je heen. Door de prachtige uitzichten over dat groene polderlandschap met hier en daar een molen aan de kade en een bootje in de rivier lijkt het soms alsof je door een ansichtkaart fietst: Groeten uit Holland!

Ga naar traptrip Utrecht

Traptrip Groningen

Starten in de grote stad en voor je het weet kabbelt het water van het Reitdiep vlak naast je. Fietsen langs water betekent ook: sluisjes, pontjes en gemalen. Ontdek het gebied ten westen van Groningen stad en een stukje Drenthe. Fietsen is natuurlijk het hoofddoel. Maar af en toe stoppen bij een speeltuintje is een fijne afwisseling. Of verken het gebied ten oosten van Groningen. Bij de Kropswolderbuitenpolder – een hele mondvol – heb je de prachtigste uitkijkpunten. Speur met je verrekijker naar watervogels. Er is voldoende te ontdekken en beleven met traptrip Groningen.

Ga naar traptrip Groningen
Fietsen met kinderen

Blogberichten

Geniet jij van LF-routes?

Word vriend!

Een fietsvakantie in Nederland is een fantastische belevenis. Bewegwijzerde routes zijn er echter niet vanzelf. Al meer dan 35 jaar zetten wij ons in om Nederland een plezierig recreatief fietsland te laten zijn. Ook jij kunt hieraan een waardevolle bijdrage leveren. Met jouw steun zorgen we voor die grenzeloze fietservaring. Zo waarborgen we de kwaliteit van routes. Door ze te controleren, en door het aanbieden van actuele informatie. Help je mee?

Ja, ik help mee!
Lekker fietsen met de kids

Traptrip

 


Trap Trip is mede mogelijk gemaakt door Stichting vrienden op de fiets