Heb jij al gehoord van traptrip?

Fietsen met kinderen
30 mei 2022

Traptripjes zijn een soort minivakanties op de fiets. Speciaal bedoeld voor ouders die met hun jonge kids in de stad wonen. Met een traptrip rij je zo vanuit de stad de natuur in. Woon je buiten de stad dan zijn de routes uiteraard ook gewoon te fietsen! Met de Pinksterdagen in het vooruitzicht is het inpakken, opstappen en gaan!

De fiets pakken en samen op avontuur gaan. Zonder telefoons, zonder afleidingen. Steeds meer gezinnen ontdekken hoe leuk én makkelijk het is. Een paar dagen even helemaal samen. Genieten van de heerlijke frisse buitenlucht en onderweg van alles meemaken. Een traptrip is actief maar ook ontspannen. Maar het kan ook héél uitdagend zijn. Zeker voor de kleinere trappers onder ons. Een traptrip heeft dus alles in zich voor zowel de kleine als de grotere trappers. En het hoeft helemaal niet veel te kosten.

Maar waar begin je? Hoe pak je het aan? Op de speciale pagina van traptrip helpen we alle ‘opstappers’ op weg. Er staan tips van ervaringsdeskundigen, handige meeneemlijstjes en je kunt er gratis kant-en-klare routes downloaden. Om het nog makkelijker te maken, beginnen en eindigen alle routes in de stad. Op dit moment hebben we al meerdere routes vanuit Groningen, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam.

Een traptrip is avontuur van begin tot eind!

Je trapt langs boerderijen, mooie dorpjes en natuurlijk door de prachtige natuur. Tussendoor stop je om een selfie te maken met een koe, of om even te picknicken in de wei. Vervolgens trap je door naar de boerderij om te overnachten op de hooizolder, of slaap je in comfortabele trekkershut op een camping.

De traptripjes zijn al helemaal voor je uitgestippeld, dus daar hoef je je niet druk over te maken. Elke dag leg je met het gezin ongeveer 35km af. Dat lijkt misschien niet heel veel, maar over het algemeen is het genoeg. Voor wie meer kilometers wil afleggen, hebben we in het boekje routesuggesties toegevoegd.

Ook een traptrip maken? Download nu gratis de leukste fietsroutes!

Stap 1: Download het gratis traptrip fietsrouteboekje.
Stap 2: Stap samen op de fiets.
Stap 3: En maak een heerlijke trap trip met de kids!

Veel trapplezier!

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen