Traptrip Amsterdam

Fietsen met je kinderen is een geweldige ervaring
Strand en zee, vissersdorpjes en voetveren

Ontdek omgeving Amsterdam

We hebben drie traptrips voor jullie uitgestippeld, hieronder lees je meer over de verschillende routes. Ze vertrekken vanuit verschillende knooppunten in Amsterdam, maar je kunt natuurlijk aanhaken waar je maar wilt. We zijn uitgegaan van twee overnachtingen op de voorgestelde overnachtingsplek, met een optioneel rondje fietsen voor de tweede dag. Verder zijn de afstanden gemeten van beginknooppunt tot eindknooppunt.

Vul hieronder je e-mailadres in en wij sturen de gratis gids direct naar je toe. We horen uiteraard graag hoe jij de traptrip minigids Amsterdam hebt ervaren. Zodra er nieuwe minigidsen beschikbaar zijn ontvang je van ons automatisch een bericht.

*
Website URL
E-mailadres:

 

De drie traptrips in het kort
Vol Hollandse glorie

Waterland & voormalige Zuiderzee

Als je een buitenlandse toerist vraagt naar wat Nederland is, dan krijg je een omschrijving van het gebied waarin je nu gaat fietsen: een vlak landschap met weilanden vol koeien en schapen, met overal water om je heen en idyllische dorpjes met houten huisjes, waar je kaas en vis kunt kopen. En waar iedereen op klompen en in klederdracht loopt.

Dat laatste zul je alleen tegenkomen op de meest toeristische stukken, zoals op Marken, in Volendam, Monnickendam en de kaasboerderijen eromheen. Daar kan het in de zomer behoorlijk druk zijn! Maar dat zal de pret niet drukken, want de route kent genoeg stukken waar je alleen wordt vergezeld door de zon op je snoet.

Je fietst door een streek die Waterland heet en je begrijpt meteen waarom: overal waar je komt is water. Van sloten en vaarten die vaak tot op wegniveau gevuld zijn met water (want het land is hier laag) tot de imposante meren van de voormalige Zuiderzee.

De route gaat langs of over dijken die zich goed lenen voor het zingen van liedjes of het vertellen van verhalen. Je fietst vaak onbeschut door dit prachtige vlakke land. Bij harde wind of regen kan dat pittig zijn voor kinderen, maar bij mooi weer krijg je de heldere luchten bij het landschap cadeau. Alsof je in een schilderij van Jacob van Ruisdael fietst.

Extra leuk aan deze route is de lange oversteek over het Markermeer met de veerpont van Marken naar Volendam.

Vraag de gratis minigids aan

 

Idyllische riviertjes

Amstelland en het Groene Hart

Nederland is zo plat als een dubbeltje en een groot deel ligt ook nog eens onder de zeespiegel. Dat zie je goed op deze fietstocht door Amstelland en Het Groene Hart. De enige heuveltjes die je tegenkomt zijn de dijken die het water op zijn plek moeten houden. Verder zie je veel plezierbootjes, transportschepen en veerpontjes: er gebeurt van alles op onze rivieren en dat geeft mooie beelden! 

Je fietst de stad uit via de rivier de Amstel, die je blijft volgen totdat deze overgaat in de meanderende Kromme Mijdrecht met een vriendelijk uitzicht over akkers en sloten. In de sloten staat het water vaak even hoog als de weg waarop je fietst. Molens, boerderijen en een oneindige lucht met (op mooie dagen) lieve plukjes witte wolken, waar je van alles in kunt zien, maken je uitzicht compleet.

De tweede dag maak je een uitstapje naar de veenmoerassen, meren en rietlanden van de Nieuwkoopse Plassen. Wil je die écht van dichtbij ervaren, dan kun je in de zomermaanden met het zonneveer mee: een veerpontje aangedreven op zonne-energie dat je in een uur tijd dwars door het plassengebied brengt als onderdeel van de route.

De route naar huis op de derde dag voert je langs de Vinkeveense Plassen, met een tip voor een plek waar je lekker kunt zwemmen. Kijk vooral ook goed om je heen, want vogels zijn dol op al dat water in het Groene Hart. Misschien zie je een lepelaar of een aalscholver!

Vraag de gratis minigids aan
Dromerige duinen

Kennemerduinen & Waterleidingduinen

Een trip naar de zee kan in deze gids natuurlijk niet ontbreken. De zee is een van de mooiste plekken om naartoe te fietsen! Aan het einde van de dag het zoute water in rennen en de zon onder zien gaan in de zee, dat wil toch iedereen? Vraag dat maar eens aan je kinderen.

Om bij de zee te komen fiets je via het Brettenpad de stad uit, richting Halfweg. Je komt door een compleet groene strook in de stad: eerst ga je door het Westerpark, dan langs volkstuinen en sportcomplexen om bij recreatiegebied Spaarnwoude/Houtrak uit te komen. Al snel fiets je langs De Mooie Nel, die alleen al vanwege haar naam het bezoeken waard is. Het laatste stuk van de route gaat door de prachtige Kennemerduinen. Misschien zie je damherten of vossen!

Op dag twee maak je een rondje om de Amsterdamse Waterleidingduinen, ook al zo’n mooi gebied! Er zijn leuke uitspanningen in de duinen, die je vrij eenvoudig vanaf de route kunt bereiken. De kinderen kunnen zich dan even lekker uitleven in het zand. Het bijzondere aan deze dag is dat je ook een stuk door de Bollenstreek fietst: langs langgerekte, kleurige velden bloemen (als je in het voorjaar gaat). En groot contrast met de bosachtige duinheuvels.

Terug naar Amsterdam ga je door duindorpen en Haarlem-Zuid met het prachtige stadspark Haarlemmerhout als perfecte pauzeplek.

Vraag de gratis minigids aan
Rotterdam en Utrecht

Traptrip in andere steden

Traptrip Rotterdam

Fietsen met je kinderen is een geweldige ervaring. Doordat je langzaam reist, heb je de tijd om goed om je heen te kijken. Kinderen zijn daar kampioen in: ze hebben oog voor detail. Even stoppen bij een leuke speeltuin, om de geitjes te aaien of om bloemen te plukken. Het zijn de kleine dingen die een meerdaagse fietstocht leuk maken voor het hele gezin. We hebben drie routes voor jullie uitgestippeld vanaf het centrum van Rotterdam.

Ga naar traptrip Rotterdam

Traptrip Utrecht

Via fijne fietspaden met weidse uitzichten zoef je naar spannende bospaadjes in de verkoelende bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Slinger over de Lekdijk met prachtige vergezichten en allerlei forten om te bezoeken. Of heel Hollands, met water, water en nog eens water, overal om je heen. Door de prachtige uitzichten over dat groene polderlandschap met hier en daar een molen aan de kade en een bootje in de rivier lijkt het soms alsof je door een ansichtkaart fietst: Groeten uit Holland!

Ga naar traptrip Utrecht

Traptrip Groningen

Starten in de grote stad en voor je het weet kabbelt het water van het Reitdiep vlak naast je. Fietsen langs water betekent ook: sluisjes, pontjes en gemalen. Ontdek het gebied ten westen van Groningen stad en een stukje Drenthe. Fietsen is natuurlijk het hoofddoel. Maar af en toe stoppen bij een speeltuintje is een fijne afwisseling. Of verken het gebied ten oosten van Groningen. Bij de Kropswolderbuitenpolder – een hele mondvol – heb je de prachtigste uitkijkpunten. Speur met je verrekijker naar watervogels. Er is voldoende te ontdekken en beleven met traptrip Groningen.

Ga naar traptrip Groningen
Fietsen met kinderen

Blogberichten

Geniet jij van LF-routes?

Word vriend!

Een fietsvakantie in Nederland is een fantastische belevenis. Bewegwijzerde routes zijn er echter niet vanzelf. Al meer dan 35 jaar zetten wij ons in om Nederland een plezierig recreatief fietsland te laten zijn. Ook jij kunt hieraan een waardevolle bijdrage leveren. Met jouw steun zorgen we voor die grenzeloze fietservaring. Zo waarborgen we de kwaliteit van routes. Door ze te controleren, en door het aanbieden van actuele informatie. Help je mee?

Ja, ik help mee!
Lekker fietsen met de kids

Traptrip

 


Trap Trip is mede mogelijk gemaakt door Stichting vrienden op de fiets