Traptrip Groningen

Fietsen met je kinderen is een geweldige ervaring
Gemalen, boten, natuurspeeltuinen, polders en moerassen met watervogels

Ontdek omgeving Groningen

We hebben drie routes voor jullie uitgestippeld vanaf het centrum van Groningen, hieronder lees je alles over de verschillende routes. Elke Traptrip bestaat uit een heen- en terugreis naar een fijne overnachtingsplek, en een extra dagetappe om vanuit je logeeradres te fietsen. In dit geval is het twee keer een heuse Kinderfietsroute die provincie Groningen al heeft uitgezet met speciale bordjes.  

Vul hieronder je e-mailadres in en wij sturen de gratis (Nederlandstalige) gids direct naar je toe. We horen uiteraard graag wat je vindt van de Traptrip Groningen. Zodra er nieuwe minigidsen beschikbaar zijn ontvang je van ons automatisch een bericht.

*
Website URL
E-mailadres:

De drie Traptrips in het kort
Reitdiep, gemalen, boten, natuurspeeltuinen

Zoutkamp en Natuurpark Lauwersmeer

Wat een leuke ervaring! Starten in de grote stad en voor je het weet kabbelt het water van het Reitdiep vlak naast je. Je fietst deels over een oud jaagpad. Binnen één dag ben je op vakantie.

Het Groninger landschap onderweg is open. Zo ook het Middag-Humsterland; een puur boerenland en het oudste cultuurlandschap van Nederland. Humsterland is de naam van een eiland en Middag van een schiereiland. Ze zijn in de vroege middeleeuwen ontstaan onder invloed van de Lauwerszee.

Fietsen langs water betekent ook: sluisjes, pontjes en gemalen. Het Gemaal De Waterwolf is een van de grootste in z’n soort. Tijdens het fietsen kom je op diverse plekken langs picknickbankjes vlak bij het water. Lekker bootjes kijken of een plons nemen. Op de derde dag kom je langs een openlucht zwembad. Dus waterplezier is volop voorhanden.

Je kunt bij deze Traptrip kiezen voor twee of drie dagen fietsen. De tweede dag is één van de speciale Kinderfietsroutes in Groningen. Deze routes hebben eigen bewegwijzering en leuke opdrachtjes. Tip: print thuis alvast het routeboekje uit of vraag er naar bij de Theefabriek in Houwerszijl.

Wat je ook kiest: als je terug bent in Groningen stad kun je terugkijken op een heerlijk fietsavontuur.

Vraag de gratis minigids aan

 

Leekstermeer, Westerkwartier, moeras en watervogels

Marum en de Onlanden

Bij deze route ontdek je het gebied ten westen van Groningen stad en een stukje Drenthe. Fietsen is natuurlijk het hoofddoel. Maar af en toe stoppen bij een speeltuintje is een fijne afwisseling. Er zijn er onderweg voldoende.

Water is nooit heel ver weg. Natuurgebied De Onlanden is een moerasgebied en herbergt diverse watervogels. Verrekijker meenemen dus. Ook het Leekstermeer ligt aan de route. Een meer van formaat en in de zomer een fijne plek voor een plons of om een bootje te huren.

De camping waar je overnacht biedt heel veel vermaak en de leukste slaapfaciliteiten. Van strohuisje tot waterchalet.

Je kunt bij deze Traptrip kiezen voor twee of drie dagen fietsen. De tweede dag is één van de Kinderfietsroutes in Groningen: de Westerkwartier route. Met eigen routebordjes, leuke opdrachten en een code die je moet kraken. Slim om thuis al het routeboekje te downloaden en uit te printen.

Op de derde dag zijn het vooral Landgoed Nienoord en Stadspark Groningen waar je met de kinderen superleuke stops kunt maken.

Vraag de gratis minigids aan
Polders, insectentuin, graslanden, vogelkijkhut

Slochteren en 't Roegwold

Deze traptrip is de kortste van de drie in dit gidsje. Je gaat hiermee het gebied ten oosten van Groningen verkennen. Niet overal zijn vrijliggende fietspaden, maar de wegen zijn over het algemeen vrij rustig. Onderweg kom je regelmatig picknickbankjes tegen.

Bij de Kropswolderbuitenpolder – een hele mondvol – heb je de prachtigste uitkijkpunten. Speur met je verrekijker naar watervogels. Even later kun je dieren aaien in de kinderboerderij van natuurcentrum Hoogezand.

Voor je overnachtingen heb je keuze uit maar liefst drie leuke campings. Welke je ook kiest: het prachtige natuurgebied ’t Roegwold is altijd dichtbij.

De tweede dag fiets je een rondje, grotendeels langs het Dannemeer. Moerassen, vogels en een leuk strandje. Fietsen maar! Er is nog tijd genoeg om ook naar landgoed Fraeylemaborg te gaan. Voor een lekkere lunch. Of probeer in de zomer het Blotevoetenpark. Een unieke ervaring.

Op de derde dag weer volop weidse uitzichten op je tocht. En water, veel water. Vlak voordat je de stadsrand van Groningen bereikt, heeft het Grunopark veel te bieden. Strandjes, een klimpark en een waterskibaan. Vooral voor de iets oudere kinderen een leuke laatste stop.

Vraag de gratis minigids aan
Amsterdam, Rotterdam en Utrecht

Traptrip in andere steden

Traptrip Amsterdam

Een vlak landschap met weilanden vol koeien en schapen, met overal water om je heen en idyllische dorpjes met houten huisjes. Dijken die het water op zijn plek moeten houden, met aan de andere kant veel plezierbootjes, transportschepen en veerpontjes: er gebeurt van alles op onze rivieren en dat geeft mooie beelden! Of aan het einde van de dag het zoute water in rennen en de zon onder zien gaan in de zee, dat wil toch iedereen? Vraag dat maar eens aan je kinderen.

Ga naar traptrip Amsterdam

Traptrip Utrecht

Via fijne fietspaden met weidse uitzichten zoef je naar spannende bospaadjes in de verkoelende bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Slinger over de Lekdijk met prachtige vergezichten en allerlei forten om te bezoeken. Of heel Hollands, met water, water en nog eens water, overal om je heen. Door de prachtige uitzichten over dat groene polderlandschap met hier en daar een molen aan de kade en een bootje in de rivier lijkt het soms alsof je door een ansichtkaart fietst: Groeten uit Holland!

Ga naar traptrip Utrecht

Traptrip Rotterdam

In één dag fietsen vanuit de drukke stad naar het natuureiland Tiengemeten. Zonder auto’s, zonder gebouwen, maar met prachtige vergezichten over het water. Én natuur waar je oneindig lang in kunt spelen en rondstruinen. Trappen door het bekendste delta van Nederland: de Biesbosch. Hier stromen zo veel aftakkingen van de Maas en de Rijn door elkaar dat het wel een waterdoolhof lijkt. Of helemaal naar de Noordzee. Vergeet dus niet om je zwembroek in je fietstas te stoppen!

Ga naar traptrip Rotterdam
Fietsen met kinderen

Blogberichten

Geniet jij van LF-routes?

Word vriend!

Een fietsvakantie in Nederland is een fantastische belevenis. Bewegwijzerde routes zijn er echter niet vanzelf. Al meer dan 35 jaar zetten wij ons in om Nederland een plezierig recreatief fietsland te laten zijn. Ook jij kunt hieraan een waardevolle bijdrage leveren. Met jouw steun zorgen we voor die grenzeloze fietservaring. Zo waarborgen we de kwaliteit van routes. Door ze te controleren, en door het aanbieden van actuele informatie. Help je mee?

Ja, ik help mee!

Traptrip Groningen

Traptrip Groningen is mede mogelijk gemaakt dankzij het Fiets- en wandelfonds van Stichting vrienden op de fiets  en een bijdrage van Provincie Groningen.