Een minivakantie op de fiets: ga met je kids op traptrip

Fietsen met kinderen
3 mei 2021

Fantaseer je weleens over een meerdaagse fietstocht met je kinderen? Quality time voor het gezin. Samen lekker van de natuur genieten. Super leuk, maar hoe pak je het aan? Met de nieuwe reeks traptrips is het maken van zo’n tocht heel makkelijk. Drie gratis downloadbare minigidsen bieden de leukste kidsproof routes vanuit Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Alles wat je moet weten staat overzichtelijk bij elkaar. Kwestie van lezen, boeken, pakken en gaan!

Minivakantie op de fiets

Traptrip is een soort minivakantie op de fiets. Speciaal bedoeld voor ouders die met hun jonge kids in de stad wonen. Met een Traptrip rij je zo vanuit de stad de natuur in. De fiets pakken en samen op avontuur gaan. Steeds meer gezinnen ontdekken hoe leuk én makkelijk het is. Even stoppen bij een leuke speeltuin, geitjes aaien of bloemen plukken. Het zijn de kleine dingen die een meerdaagse fietstocht leuk maken voor het hele gezin.

Lezen, boeken, pakken en gaan!

De traptrip routes zijn speciaal gemaakt om met kinderen te fietsen. Geschikt voor zowel ervaren als onervaren grote en kleine fietsers. Om het makkelijk te maken, beginnen en eindigen alle routes in de stad. Op dit moment hebben we routes vanuit Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. In elke minigids staan drie traptrips uitgestippeld vanaf het centrum. Je bent per route twee of drie dagen weg (of je plakt er nog een nachtje achteraan). Je slaapt in je eigen tent óf je huurt een van de hutten, pipowagens of B&B’s die al voor je zijn uitgezocht. Alles voor je tochtplanning staat overzichtelijk bij elkaar. Het is letterlijk: lezen, boeken, pakken en gaan.

Ga ook op traptrip

Zin gekregen? Als je wilt, kun je morgen al op pad! Op de speciale traptrip fietsen met kinderen pagina helpen we alle ‘opstappers’ op weg. Er staan tips, handige blogs en je kunt er de gratis minigidsen met routes downloaden. Een kind kan de was doen … of gaat lekker op fietsavontuur.

Fietsen zit in ons bloed. Wie heeft er niet tegen de wind in naar school gefietst? Fietsen is ontspanning én inspanning. Fietsen is genieten van de rust. En mooie Nederlandse vergezichten. Fietsplatform, de organisatie achter Nederland Fietsland, gelooft dat toeristisch fietsen in Nederland een waardevolle ervaring is voor jong en oud; een gezonde, actieve en duurzame vorm van toerisme, die gefaciliteerd, gedeeld en gekoesterd moet worden. Een bijdrage uit het fonds van Vrienden op de Fiets maakt de realisatie van Traptrip mogelijk.

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen