Maak nu ook een traptrip vanuit de stad Groningen

Fietsen met kinderen
12 juni 2023

Fantaseer je ook weleens over een meerdaagse fietstocht met je kinderen? Lekker met de wind in je haren, alle snoetjes in de zon en dan maar zien waar je uitkomt? Kinderen vinden het heerlijk! Maar waar moet je beginnen? Onze minigidsen helpen je op weg. Na meerdere routes vanuit Amsterdam, Rotterdam en Utrecht kan er vanaf vandaag ook een traptrap vanuit Groningen gemaakt worden. En zeg nou zelf: fietsen met je kinderen is toch een geweldige ervaring. Doordat je langzaam reist, heb je de tijd om goed om je heen te kijken. Kinderen zijn daar kampioen in: ze hebben oog voor detail. Even stoppen bij een leuke speeltuin, om de geitjes te aaien of om bloemen te plukken. Het zijn de kleine dingen die een meerdaagse fietstocht leuk maken voor het hele gezin.

Traptrip Groningen

De gids is bedoeld voor ouders die vanuit Groningen een korte fietstocht willen maken met hun kinderen. Een traptrip dus! We hebben drie routes voor jullie uitgestippeld vanaf het centrum. Elke traptrip bestaat uit een heen- en terugreis naar een fijne overnachtingsplek, en een extra dagetappe om vanuit je logeeradres te fietsen. In dit geval is het twee keer een heuse Kinderfietsroute die provincie Groningen al heeft uitgezet met speciale bordjes. Je bent dus twee of drie dagen weg (of je plakt er nog een nachtje achteraan). Je kunt slapen in je tentje óf je huurt een van de hutjes op de campings die we voor je hebben uitgezocht.

Drie keer op traptrip

Starten in de grote stad Gronigen en voor je het weet kabbelt het water van het Reitdiep vlak naast je. Fietsen langs water betekent ook: sluisjes, pontjes en gemalen. Ontdek het gebied ten westen van Groningen stad en een stukje Drenthe. Fietsen is natuurlijk het hoofddoel. Maar af en toe stoppen bij een natuurspeeltuin of een vogelhut is een fijne afwisseling. Er zijn er onderweg voldoende. Of verken het gebied ten oosten van Groningen. Bij de Kropswolderbuitenpolder – een hele mondvol – heb je de prachtigste uitkijkpunten. Speur met je verrekijker naar watervogels. Er is voldoende te ontdekken en beleven met traptrip Groningen.

Ook een traptrip maken? Download nu gratis de leukste fietsroutes!

Stap 1: Download het gratis traptrip fietsrouteboekje.
Stap 2: Stap samen op de fiets.
Stap 3: En maak een heerlijke trap trip met de kids!

Veel trapplezier!

 

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen