Fietsen met kleuters

Fietsen met kinderen
19 februari 2021

Fietsen met kinderen is uitdagend, afwisselend, spannend. Steeds meer ouders kiezen voor een fietsvakantie met hun kinderen. De gouden tip: stel niet het fietsen centraal, maar het kind. Als de kinderen het naar hun zin hebben, genieten de ouders ook. Uitgangspunt tijdens het fietsen is daarom altijd het kind. Vraag je telkens af of jouw voorkeur ook die van het kind is.

Geef kinderen zo veel mogelijk initiatief, een beloning in het vooruitzicht – een speeltuin, een ijsje – geeft ze vleugels. Houd de dagetappes kort en neem de tijd voor een riviertje, een klimboom, etc. Je hoeft namelijk niet ver te fietsen om een fijne vakantie te hebben.

Fietsen met kleuters

Meefietsen met de aanhangfiets vinden kinderen heerlijk. En ze kunnen in hun eigen rijden. Met twee kinderen kun je het ook afwisselen: één op aanhangfiets en één in fietsstoeltje. Als de eerste moe wordt en de tweede wil fietsen, kunnen ze ruilen. Leuke bijkomstigheid: op deze manier hebben de kinderen contact met elkaar vanaf moeders aanhangfiets en vaders bagagedrager.

Een trektocht is uitdagend, zowel voor de ouders als de kinderen. Denk ook eens aan een tocht langs trekkershutten; ideaal omdat je de tent niet in de bagage hoeft mee te nemen (hoogseizoen: reserveren noodzakelijk). Zorg dat je van tevoren weet waar campings en winkels zijn. Vooral in het buitenland is dat een must.

Kant-en-klare fietsroutes
Fantaseer je ook weleens over een meerdaagse fietstocht met je kinderen? Lekker met de wind in je haren, alle snoetjes in de zon en dan maar zien waar je uitkomt? Kinderen vinden het heerlijk! Maar waar je moet beginnen? Onze gratis minigids helpt je op weg. De routes zijn natuurlijk ook heel leuk voor mensen die al vaker een meerdaagse fietstocht hebben gemaakt. Meer informatie over traptrip en de kant-en-klare routes vind je op de speciale pagina.
  • kinderen
  • tips

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen