Natuurkampeerroute Groningen

Eeuwenoude kerkjes en uniek wierdenlandschap
Informatie

Over deze route

  • Afstand 269 km
  • Provincie Groningen

De Natuurkampeerroute Groningen brengt je langs de Natuurkampeerterreinen in Groningen (een daarvan in Drenthe!) en is zo’n 270 km lang.

Er gaat niets boven Groningen! Groningen is ten onrechte een van de minst toeristische provincies van Nederland. Eeuwenoude kerkjes, een prachtig wierdenlandschap, onontdekte natuurgebieden en een trotse hoofdstad van de provincie nodigen je uit kennis te maken met een ander stukje Nederland. De Natuurkampeerroute Groningen leidt je door de hele provincie, van de Veenkoloniën, via Westerwolde, langs de Waddenzee naar het Lauwersmeergebied en het Westerkwartier. Je overnacht op Natuurkampeerterreinen.

  • Op sommige terreinen krijg je 10% korting op vertoon van de routefolder. Om op de Natuurkampeerterreinen te kamperen heb je een Natuurkampeerkaart nodig. Kijk voor meer info op www.natuurkampeerterreinen.nl.
  • Download de aanvullende routefolder voor extra instructies, bijvoorbeeld voor de routebeschrijving vanaf de knooppunten naar de Natuurkampeerterreinen toe. 
  • De route gaat over verschillende knooppunten- en stukken LF-routes. Als start- en eindpunt kun je de stad Groningen kiezen (ook gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer). We raden je aan om een kaart (van de omgeving) mee te nemen, bijvoorbeeld de Basiskaart netwerk LF-routes.


Als start- en eindpunt kun je de stad Groningen kiezen (ook gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer).

Route PDF Route GPX

Toeristisch partner De Groene Koepel
Fietsvriendelijke locaties

Horeca & Logies

Ontdek ze allemaal

Op pad met de Natuurkampeerroutes

In de regio

Fietsroutes