Natuurkampeerroute Noord-Brabant

Langs Loonse en Drunense Duinen, Kampina en Strabrechtse heide
Informatie

Over deze route

  • Afstand 520 km
  • Provincie Noord-Brabant

De Natuurkampeerroute Noord-Brabant voert via een groot aantal Natuurkampeerterreinen in Noord-Brabant en is zo’n 520 km lang.

Misschien wel de meest veelzijdige van de Natuurkampeerroutes. Je komt langs de mooiste natuurgebieden van Brabant zoals de Biesbosch, Loonse en Drunense Duinen, De Kampina en de Strabrechtse heide. Je fietst een stuk langs de Maas en er zijn trajecten waar je het voetveer of pontje moet pakken. Maar net zo makkelijk bezoek je een gezellige Brabantse stad, of fiets je door het Brabantse platteland. Sluit je fietstocht af met een trappistenbiertje voor de tent.

Om op de Natuurkampeerterreinen te kamperen heb je een Natuurkampeerkaart nodig. Kijk voor meer informatie op www.natuurkampeerterreinen.nl.

  • Download de routefolder voor alle informatie en voor extra instructies, zoals de route vanaf de knooppunten naar de Natuurkampeerterreinen toe.  
  • Let op: in de eerste twee trajecten zit een oversteek met een veerpont. Kijk op voetveren.nl voor de vertrektijden. De voetveren varen ongeveer van april t/m oktober. Ga je buiten deze periode? Kijk dan via de Fietsrouteplanner voor alternatieven voor deze twee trajecten.
  • Neem altijd extra kaartmateriaal mee ter oriëntatie (bijvoorbeeld de Basiskaart netwerk LF-routes) en natuurlijk de Natuurkampeerkaart voor het overnachten op de Natuurkampeerterreinen. Lees hier meer over de Natuurkampeerkaart. 


Het startpunt is een suggestie. Je kunt de route overal oppakken.

Route PDF Route GPX

Toeristisch partner De Groene Koepel
Fietsvriendelijke locaties

Horeca & Logies

Ontdek ze allemaal

Op pad met de Natuurkampeerroutes

In de regio

Fietsroutes