Fietsroute Bourtange - Sellingen

Op de fiets langs het verleden
Informatie

Over deze route

  • Afstand 50 km
  • Provincie Groningen

Op de fiets langs het verleden. Te beginnen in Bourtange, waar je een reconstructie van de oorspronkelijke vesting van 1742 vindt. Over de ophaalbrug wandel je het prachtige vestingdorp in. Bekijk de vele bezienswaardigheden en maak een rondwandeling over de vestingwallen. Er zijn ook verschillende gezellige winkels en horecagelegenheden in Bourtange.

Even verderop ligt Sellingen, een esdorp met een voor deze dorpen kenmerkende brink. Het dorp ontstond in de Middeleeuwen. Het is een langgerekte plaats met dorpse huizen en mooie boerderijen, afgewisseld met winkeltjes, restaurants en terrassen.

Ook Vlagtwedde is een gezellig dorp temidden van rust, ruimte en natuurschoon. Met de fiets of te voet kun je vanuit Vlagtwedde schitterende tochten maken door heidevelden, langs Saksische boerderijen of het mooie meanderlandschap langs de Ruiten Aa.

Buurtschap Smeerling bestaat uit acht authentieke streekboerderijen uit de 18e eeuw, de moeite waard om te bekijken. In dit beschermd dorpsgezicht lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Toe aan een boswandeling? Het Metbroekbos bij Smeerling en het Liefstinghsbroek bij het nabijgelegen Weende zijn twee restanten van de oerbossen van Westerwolde.


Het startpunt is een suggestie. Je kunt een knooppuntenroute op elk punt oppakken.

Route PDF Route GPX

Toeristisch partner Visit Groningen
In de regio

Fietsroutes