Natuurkampeerroute Overijssel

prachtige natuur en een rijke cultuurhistorie
Informatie

Over deze route

  • Afstand 417 km
  • Provincie Overijssel

Overijssel kenmerkt zich door prachtige natuur en een rijke cultuurhistorie, die beide het ontdekken waard zijn. Het rijke textielverleden in Twente en de grote welvaart van Hanzesteden als Zwolle en Deventer zorgden voor het ontstaan van wel meer dan 600 landgoederen in de provincie. De Natuurkampeerroute Overijssel komt langs diverse van deze landgoederen, en een aantal Natuurkampeerterreinen langs de route liggen zelfs óp een landgoed. Een prachtige kans om het landgoedleven eens van dichtbij te bekijken. In deze fietsroute is er extra aandacht voor de cultuurhistorie rond de Natuurkampeerterreinen langs de route.

  • Download de routefolder voor alle informatie en extra instructies, zoals de route vanaf de knooppunten naar de Natuurkampeerterreinen toe.
  • Neem altijd extra kaartmateriaal mee ter oriëntatie (bijvoorbeeld de Basiskaart netwerk LF-routesen natuurlijk de Natuurkampeerkaart voor het overnachten op de Natuurkampeerterreinen. Lees hier meer over de Natuurkampeerkaart.


Deze route voert langs twaalf Natuurkampeerterreinen. Omdat iedereen een andere afstand per dag fietst, is niet gekozen om dagetappes aan te geven, maar om een route langs alle Natuurkampeerterreinen in Overijssel uit te stippelen. Je kunt zelf bepalen op welk Natuurkampeerterrein je wilt overnachten.

Route PDF Route GPX

Toeristisch partner De Groene Koepel
Fietsvriendelijke locaties

Horeca & Logies

Ontdek ze allemaal

Op pad met de Natuurkampeerroutes

In de regio

Fietsroutes