Grensfietsroute Parkstad Limburg

Op de grens van Duitsland en Nederland
Informatie

Over deze route

  • Afstand 37 km
  • Provincie Limburg

Startend vanaf het eeuwenoude Abdij Rolduc in Kerkrade, ten westen van knooppunt 20, steek je al na een paar minuten de grens over naar Duitsland. Daar volg je kilometers lang de kronkels van grensrivier de Worm. Onderweg zie je vele prachtige uitzichten en bijzondere plekjes die dit grensgebied rijk is.

De route volgt de loop van de rivier de Worm, die ontspringt in Aken. De rivier stroomt in noordelijke richting door de gemeente Würselen, Herzogenrath, Übach-Palenberg, Geilenkirchen en Heinsberg om uiteindelijk in de Roer uit te monden. Van Herzogenrath tot Übach-Palenberg fungeert de rivier als grensrivier met de Nederlandse gemeentes Kerkrade en Landgraaf.

Deze route kun je starten vanaf de parkeerplaats bij Abdij Rolduc (Heyendallaan 82 te Kerkrade). Dit is een stukje ten westen van knooppunt 20 (net over de grens in Duitsland). Het grensoverschrijdende knooppuntensysteem zorgt ervoor dat je eenvoudig de weg vindt. Je zult versteld van de prachtige natuur, de mooie vergezichten en natuurlijk de terrasjes om even te pauzeren.


Het startpunt is een suggestie. Je kunt een knooppuntroute op elk punt oppakken.

Route PDF Route GPX

Toeristisch partner Visit Zuid-Limburg
Fietsvriendelijke locaties

Horeca & Logies

Onze selectie in Limburg

Knooppuntroutes

In de regio

Fietsroutes