Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Fietsen en Eten route

Noord-Holland, Texel

23.4 km

Fiets je maaltijd bij elkaar!

Een heerlijke maaltijd met Texelse producten bereiden? Stap op de fiets en koop onderweg de ingrediënten. De route is vooral bedoeld en geschikt voor in het voorjaar. Dan fiets je een aspergemaaltijd met Texelse lamsham bij elkaar. Maar ook buiten het aspergeseizoen om, is het een aantrekkelijke fietsroute die je veel mooie plekjes van Texel laat zien.

Download & print deze route

Pdf GPX Fietslabel Knooppunter

Je start bij knooppunt 70. Dat is op de Pelikaanweg, nabij De Koog, maar je kunt natuurlijk bij elk willekeurig ander knooppunt de route beginnen. Na knooppunt 49 fiets je in de richting van De Waal. Om asperges te kopen, ga je bij de eerste weg rechtsaf (Ongeren). De aspergeboerderij ligt ca. 500 meter vanaf de kruising. Na het bezoek aan de aspergeboerderij van de familie Keijser fiets je terug naar de aangegeven route. Verderop bij knooppunt 12 koop je Texelse lamsham bij Slagerij Goënga in Den Hoorn. Deze slagerij is gespecialiseerd in allerlei heerlijke producten van Texels lam. Waarschijnlijk kun je ergens langs de weg ook scharreleieren kopen. Kom je geen eierenstalletje tegen, dan kun je de eieren ook kopen bij Slagerij Goënga.

 

Ingestelde filter levert geen resultaten op!

Koffie-café Inn De Knip

Den Hoorn, Texel

Inn de Knip is een klein en gezellig koffie-cafeetje in het hart van Den Hoorn, met een terras. Den Hoorn ligt in het mooie...

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland