Corona en fietsen

Wat is er mogelijk?

Gebruik je gezonde verstand

Bewegen is gezond voor lichaam en geest. Ga je met de fiets op pad, neem dan de volgende punten in acht:

  • Afstanden houden hoeft niet meer, maar bumperkleven is nooit een goed idee 😉
  • Neem een mondkapje mee voor als je onverwachts met het OV moet reizen
  • Mijd drukte
  • Kies een slimme route

Bekijk de huidige maatregelen

Vaartijden tijdens corona

Als gevolg van de coronamaatregelen zijn er diversen veren nog niet in de vaart of uit de vaart gehaald. Veren die in de vaart zijn hanteren soms een maximum aantal passagiers op de pont, stellen contactloos/pin-betalen verplicht en/of varen volgens een afwijkend schema (ivm met beperkt passagiersaanbod). Vanwege de verscheidenheid aan veerponten, op de ene veerpont kan makkelijker 1,5 meter ruimte worden geboden dan op de andere, geldt er generieke mondkapjesplicht.

Bekijk de actuele vaartijden

Fiets in trein

Fiets mee in de trein? Met een Fietskaart Dal mag je tijdens daluren je fiets meenemen in de trein. Plan je reis in de NS-app en zie meteen hoeveel fietsplekken er beschikbaar zijn. Meld je reis én je fiets aan. Zo zorgen we samen voor een zo goed mogelijke spreiding. En een zo veilig mogelijke reis.

Ga naar de website van de NS

Fietsers Welkom!

Hier vind je een overzicht van alle Fietsers Welkom! locaties. Vanwege de coronamaatregelen ziet je fietstocht er misschien wat anders uit dan je gewend bent. Zo kan het zijn dat je in het bezit moet zijn van een coronapas. Twijfel je? Neem dan vooraf contact op met de locatie.

Naar het overzicht

Plan je eigen fietsroute

Met de online planner kun je heel eenvoudig een fietsroute naar wens plannen. Deze planner is gebaseerd op het landelijk netwerk van LF-routes en de aansluitende regionale fietsknooppunten, inclusief locaties logiesadressen met het Fietsers Welkom! kwaliteitslabel.

Aan de slag

Fietsvakantie en corona

Ga je op fietsvakantie? Denk goed na wat je doet en ga wijs op reis. Een vakantie in Nederland kan en mag. Heb je altijd al een keer op fietsvakantie gewild, maar kwam het er steeds niet van? Dan is dit het moment; ook als je altijd al op fietsvakantie gaat. Ga goed voorbereid op pad en houd er rekening mee dat onderweg de situatie snel kan veranderen. We helpen je graag op weg.

Lees meer
Ontwikkelingen rondom corona en fietsen

Laatste nieuws