Coronavirus en fietsen

Corona
16 maart 2020

Laatste update: 3 april 2020 – 16.30 uur

Alle Fietsers Welkom! restaurants en terrasjes hebben de deuren gesloten. Het team van Nederland Fietsland werkt vanuit huis en heel Nederland lijkt langzaam tot stilstand te komen. Maar moeten we de fiets ook in de schuur laten staan?

Ga alleen op pad

Volgens de richtlijnen van het RIVM mogen we nog wel naar buiten. In landen als Spanje riskeer je een boete van 3.000 euro als je op de fiets stapt. Zo ver is het bij ons nog niet. Wel wordt geadviseerd om sociale contacten te beperken. Fietsen in groepen is niet toegestaan. Ga je toch met iemand anders fietsen, houd dan voldoende afstand.

Hoewel dagelijks een stuk fietsen ons fit en gezond houdt heeft fietsen ook invloed op ons immuunsysteem, dat ons beschermt tegen virussen zoals Corona. Fiets wat korter en rustiger dan normaal, drink en eet voldoende, dan blijft je immuunsysteem op volle sterkte. Met de online planner kun je heel eenvoudig een knooppuntenroute naar wens plannen. We adviseren om een eigen route vanuit huis te plannen en niet te kiezen voor een voorgeplande route. Zo voorkom je drukte op veel gefietste voorgeplande routes.

Ook bij mooi weer, blijf zoveel mogelijk thuis

In het weekend van 4 en 5 april wordt mooi weer voorspeld; normaal voor veel mensen reden om lekker de fiets te pakken en er op uit te trekken. Graag geven we daarbij wel onderstaande boodschap mee:

Je kunt als het noodzakelijk is even een frisse neus halen, ook op de fiets. Maar blijf zoveel mogelijk thuis en als je de straat op moet houd je dan aan de 1,5 meter afstand. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

We blijven bereikbaar

Het team van Nederland Fietsland werkt vanuit huis gewoon door. We zetten online tools in om het contact met elkaar en met jullie zo goed mogelijk te laten verlopen. Word je in de komende tijd donateur van LF-routes?* Dan zul je wat langer moeten wachten op de LF Basiskaart. We rekenen hierbij op je begrip.

Momenteel zijn we druk om de LF Kustroute en LF Zuiderzeeroute ‘fietsklaar’ te krijgen voor het seizoen. Achter de schermen gaan de voorbereidingen voor zover mogelijk door. Wat dit verder voor impact zal hebben voor het fietsseizoen kunnen we nu nog niet voorzien. We houden jullie op de hoogte.

*Bij een jaarlijkse donatie van 35 euro of meer ontvang je de LF-Basiskaart van ons cadeau.

Zie ook het sport- en beweegadvies van o.a NOC*NSF en Amsterdam UMC. 

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen