Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home LF-routes Actuele-info

Actuele info LF- en knooppuntroutes

Kijk voordat je een LF-route gaat fietsen altijd of iets speelt op je route: denk aan een tijdelijke wegomlegging of een veer dat uit de vaart is. Alle informatie die wij horen via onderhoudsinstanties, wegbeheerders of andere fietsers melden we. Ontbreekt er info? Mail ons, dan vullen we het overzicht aan.

Actueel: LF-routes, LF-icoonroutes en vervallen LF-routes en algemene regionale omleidingen 

(Tijdelijke) omleidingen of werkzaamheden LF-routes

LF1 Noordzeeroute Bekijk actuele info
LF2 Stedenroute Bekijk actuele info
LF3 Rietlandroute Bekijk actuele info
LF4 Midden-Nederlandroute Bekijk actuele info
LF7 Oeverlandroute Bekijk actuele info
LF9 NAP-route Bekijk actuele info
LF10 Waddenzeeroute Bekijk actuele info
LF13 Schelde-Rheinroute Bekijk actuele info
LF16 Vechtdalroute Bekijk actuele info
LF21 Bekijk actuele info
LF22 Bekijk actuele info
LF23 Bekijk actuele info
LF Maasroute Bekijk actuele info
LF Zuiderzeeroute Bekijk actuele info
Rijnfietsroute Bekijk actuele info
LF Ronde van Nederland Bekijk actuele info

 

Actuele info ontwikkeling LF-icoonroutes

Het huidige LF-netwerk transformeert de komende jaren naar een set van circa tien iconische LF-routes. Zie ook de pagina met uitleg over deze nieuwe LF-routes. Daar staat per route de status. De belangrijkste zaken aangaande bewegwijzering lees je ook hieronder.

LF Maasroute
LF Maasroute bordje Maastricht - Hoek van Holland - RotterdamDe LF Maasroute, als eerste LF-icoonroute, is op 25 april 2019 officieel geopend. Daarmee zijn de bordjes van de LF3 Maasroute en LF12 Maas- en Vestingroute uit het veld verdwenen. Over het hele tracé tussen Maastricht naar Rotterdam zijn nieuwe routebordjes zichtbaar. De route heeft een fietsgids, bijbehorende gratis app én een eigen website waar je o.a terecht kunt voor de mooiste bezienswaardigheden, leukste overnachtingsadressen en compleet verzorgde arrangementen. Zie www.lfmaasroute.nl

LF Kustroute
De routebordjes van de LF1 Noordzeeroute en LF10 Waddenzeeroute verdwijnen uit het veld. Op het vernieuwde tracé tussen Cadzand Bad en Bad-Nieuweschans komen nieuwe routebordjes. 

LF Zuiderzeeroute
De bordjes LF21, LF22 en LF23 bordjes verdwijnen uit het veld. Op het vernieuwde tracé komen nieuwe routebordjes.  

Vervallen LF-routes
In overleg met provincies en regionale routepartners vervallen er ook routes. Het betreft de 'verbindingsroutes' die letterlijk de verbinding vormden tussen de langere LF-routes, en routes die lager scoorden in gebruik. 

De volgende routes zijn begin 2020 komen te vervallen: LF5 tussen Thorn en Roermond, LF8 tussen Ommen en Winterswijk, LF11 Prinsenroute tussen Den Haag en Breda, LF15 Boerenlandroute tussen Alkmaar en Enschede, LF19 tussen Deventer en Holten, LF20 Flevoroute tussen Haarlem en Groningen, LF30 tussen Breskens en Sas van Gent en de LF51 tussen Eindhoven en Belgische grens. Het grootste deel van de bordjes is verwijderd. Bij de LF5 en de LF20 in Amsterdam gebeurt dat in de zomer. 


Algemene regionale afsluitingen/omleidingen

Maatregelen op fietspaden gemeente Giethoorn
Let op: rond Giethoorn heeft de gemeente wat restricties doorgevoerd i.v.m. smalle paden en corona. Sommige fietspaden zijn tijdelijk eenrichtingsverkeer en op sommige paden geldt een fietsverbod - lopen met fiets aan de hand mag daar wel.  Je leest de meest actuele informatie op deze twee webpagina's:

Welke regels gelden er voor fietspaden in Steenwijkerland?
Maatregelen om afstand te houden op de Steenwijkerlandse fietspaden 


Veel veer
ponten uit de vaart vanwege coronavirus
De coronamaatregelen hebben diverse veerexploitanten doen besloten hun ve(e)r(en) nog niet in de vaart te brengen of uit de vaart te halen. Stichting Vrienden van de Voetveren biedt een overzicht van de veren die niet varen (voor zover dat bij hen bekend is). Check sowieso voor je een fietstocht gaat maken eventuele veren in je route.

Afsluiting fietspad Afsluitdijk per 1 april 2019: vervoer fietsers met fietsbus
Rijkswaterstaat is bezig met het versterken van de Afsluitdijk. Om het werk aan de kant van de Waddenzee veilig te kunnen uitvoeren is het fietspad afgesloten tussen 1 april 2019 en 1 april 2022. Dit gebeurt afwisselend tussen Den Oever-Breezanddijk en Den Oever-Kornwerderzand. Voetgangers en (brom)fietsers kosteloos gebruik maken van een fietsbus. De bus rijdt eens per uur. Per bus kunnen ongeveer 15 fietsen en 25 personen worden vervoerd. Bij Den Oever, het Monument, Breezanddijk en Kornwerderzand zijn haltes. Je leest hier alles over de dienstregeling. Zie ook deze webpagina.

Nb. Na een succesvolle petitie was op de zondagen 23 juni, 21 juli, 4 augustus en 18 augustus 2019 was de Afsluitdijk open voor fietsers. Er wordt overlegd over zomeropeningen ook in 2020 en 2021.

 

Overig regionieuws
Er zijn regio's die op hun eigen website route-afsluitingen en omleidingen bijhouden. Zie hieronder de webpagina's die bij ons bekend zijn:

Noord-Brabant
Noord- en Midden-Limburg

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Overijssel

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland