Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home LF-routes Actuele-info

Actuele info LF- en knooppuntroutes

Kijk voordat je een (LF-)route gaat fietsen altijd even of er actuele zaken spelen die van invloed kunnen zijn op je tocht. Bijvoorbeeld een tijdelijke wegomlegging, een veer dat uit de vaart is of een herziening van een knooppuntnetwerk.

Alle informatie waarvan wij op de hoogte zijn gesteld door onderhoudsinstanties, wegbeheerders of andere fietsers melden we. Ontbreekt er info? Mail ons, dan vullen we het overzicht aan.

Ga naar info: LF-routes of knooppuntroutes

Actuele info LF-routes

LF1 Noordzeeroute Bekijk actuele info
LF3 Rietlandroute Bekijk actuele info
LF10 Waddenzeeroute Bekijk actuele info
LF12 Maas- en Vestingroute Bekijk actuele info
LF13 Schelde-Rheinroute Bekijk actuele info
LF14 Saksenroute Bekijk actuele info
LF15 Boerenlandroute Bekijk actuele info
LF16 Vechtdalroute Bekijk actuele info
LF19 Bekijk actuele info
LF20 Flevoroute Bekijk actuele info
LF21 Zuiderzeeroute Bekijk actuele info
LF22 Zuiderzeeroute Bekijk actuele info

 

Actuele info knooppuntroutes

Knooppuntnetwerken zijn aan verandering onderhevig. Waarom de netwerken eigenlijk veranderen lees je hier. Onderstaand een overzicht van knooppuntnetwerken in reconstrutie of die recent herzien zijn. Fietskaarten die je in je bezit hebt, kunnen dus verouderd zijn en daardoor niet meer kloppen met de huidige situatie. 

Knooppuntnetwerk Twente
Knooppuntnetwerk Salland
Knooppuntnetwerk Hart van Brabant
Knooppuntnetwerk Veluwe
Knooppuntnetwerk Arnhem-Nijmegen

Knooppuntnetwerk Holland Rijnland


Knooppuntnetwerk Twente
Het fietsnetwerk Twente is in 2017 flink aangepast. Knelpunten zijn opgelost en nieuwe verbindingen gemaakt. Let dus op: fietskaarten die je in je bezit hebt, kunnen verouderd zijn en daardoor niet meer kloppen met de huidige situatie. Actuele fietskaarten zijn beschikbaar bij de verschillende VVV's in de regio.


Knooppuntnetwerk Salland
Ook het netwerk in Salland is verbeterd. Denk daarbij aan: oplossen knelpunten, meer beleving in de routes, integratie nieuwe fietspaden en ontwikkeling nieuwe themafietsroutes. Let op: fietskaarten die je in je bezit hebt, kunnen verouderd zijn en daardoor niet meer kloppen met de huidige situatie. Actuele fietskaarten zijn beschikbaar bij de verschillende VVV's in de regio.


Knooppuntnetwerk Hart van Brabant
Het fietsnetwerk in Brabant heeft een kwaliteitsimpuls gekregen: er zijn nieuwe routes gerealiseerd en meer dan 1.000 nieuwe fietspanelen geplaatst. Ook kun je als fietser nu via het bekende knooppuntensysteem je weg naar de centra van steden en dorpen vinden. De fietspanelen zijn op een aantal routes bovendien uitgerust met beacon-technologie. Hiermee kan tijdens een fietstocht actuele omgevingsinformatie en aanbiedingen van lokale ondernemers naar je smartphone worden gestuurd, tenminste als je de speciale Routes in Brabant app geïnstalleerd hebt.  

Door deze wijzigingen kan het zijn dat de fietskaart die je in bezit hebt verouderd is. De meest actuele routedata zijn te vinden in de routeplanner op routesinbrabant.nl


Knooppuntnetwerk Veluwe
Het fietsknooppuntennetwerk op de Veluwe was na 10 jaar toe aan een grondige update. Verspreid over 20 gemeenten is in 2017 het netwerk op de Veluwe met circa 350 kilometer uitgebreid en is ongeveer 90 kilometer van het bestaande netwerk verwijderd. Daarnaast zijn ook alle informatiepanelen vervangen en voorzien van een kaart waarop de huidige locatie gecentreerd staat weergegeven.

Let op: door de omvangrijke wijzigingen zal bestaand kaartmateriaal (print) in veel gevallen niet meer bruikbaar zijn. Diverse uitgevers hebben reeds aangekondigd in 2017 nieuw drukwerk voor de Veluwe uit te geven. Op de website routesopdeveluwe.nl lees je alles over het vernieuwde netwerk.


Knooppuntnetwerk regio Arnhem Nijmegen
In het fietsroutenetwerk in de regio Arnhem Nijmegen worden met name rondom Nijmegen (centrum en Noord) een aantal knooppunten verplaatst en toegevoegd. Dit zal ook in najaar 2017 en voorjaar 2018 nog spelen.


Knooppuntnetwerk Holland Rijnland
Het fietsknooppuntennetwerk in de regio Holland Rijnland is voorjaar 2017 flink uitgebreid, met 90 kilometer extra fietsroutes. De extra fietsroutes in het Groene hart en de Duin- en Bollenstreek zijn voorzien van nieuwe routebordjes en de bestaande fietsbordjes zijn – waar nodig – opgeknapt. Alle informatiepanelen hebben nieuwe kaarten gekregen en ook de app van het fietsknooppuntennetwerk is bijgewerkt.

Let op: fietskaarten die je in je bezit hebt, kunnen dus verouderd zijn en daardoor niet meer kloppen met de huidige situatie.  


Algemene regionale afsluitingen/omleidingen

Er zijn regio's die op hun eigen website route-afsluitingen en omleidingen bijhouden. Zie hieronder de webpagina's die bij ons bekend zijn:

Werkzaamheden Houtribdijk Lelystad-Enkhuizen (LF15)
Noord-Brabant
Noord- en Midden-Limburg

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Overijssel

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland