Van LF-netwerk naar LF-routes

LF-routes

LF-routes zijn al ruim 30 jaar bekend als dé langeafstandsfietsroutes in Nederland. Nu er een landsdekkend netwerk van knooppuntroutes is, zijn er nieuwe mogelijkheden voor de LF-routes. Zo hoeven LF-routes geen netwerk meer te vormen. Via knooppunten zijn LF-routes met elkaar verbonden.

De focus komt te liggen op een beperkt aantal unieke LF-routes. Dit zijn nationale routes met sterke thema’s en hoge service en kwaliteit voor de vakantiefietser. Routes waarmee we ook internationaal ons visitekaartje als fietsland kunnen afgeven.

De aanpassingen vinden de komende jaren geleidelijk plaats. Denk daarbij aan het inventariseren van kansrijke routes en aan het doorontwikkelen van bestaande routes met een sterk thema en een intensief gebruik. Een voorbeeld is de Zuiderzeeroute. Die was opgebouwd uit de LF21, LF22 en LF23 en is sinds juni 2020 één aaneengesloten LF-route: LF Zuiderzeeroute.

De eerste nieuwe LF-route was de LF Maasroute, geopend in 2019. De tracering is verbeterd en compactere, heldere routebordjes zijn geplaatst. Ook is er een handige nieuwe fietsgids, bijbehorende gratis app én een eigen webstek. In de zomer van 2020 is de LF Kustroute aan het rijtje nieuwe LF-routes toegevoegd. In het voorjaar van 2021 volgde de LF Waterlinieroute.

Kijk voor de status van alle LF-routes op de pagina Actuele informatie

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen