Kom 13 april naar ons openingsfeestje van het fietsseizoen

Blog
19 maart 2024

Zet 13 april alvast in je agenda, want dan geeft Nederland Fietsland een feestje. Samen met andere fietsers vieren we de start van het fietsseizoen. En dat doen we bij Fietsers Welkom! adres ’t Veerhuys in Beusichem. Jij komt toch ook?

Als de zon in het voorjaar weer begint te schijnen laait de discussie over de drukte op het fietspad weer op. Daar wil de Alliantie Samen Fietsen iets aan doen, want vaak is die onnodig en onterecht. De samenwerkende organisaties – wielersportbond NTFU, Fietsersbond, Fietsplatform, VVN, ANWB, VeiligheidNL en KNWU – willen met zoveel als mogelijk fietsers een statement maken, door tijdens je rit complimenten uit te delen aan andere fietsers. Samen geven we hét antwoord op al die negatieve opmerkingen en verhalen over alle soorten fietsers. We laten zien dat we het fietspad juist vriendelijk, en op een veilige manier met elkaar delen.

Kom langs in Beusichem

Op 13 april ben je van harte welkom om gezellig langs te komen tussen 11 en 14 uur bij ’t Veerhuys in Beusichem. Het complimententeam van de Alliantie Samen Fietsen strooit daar met kudos en complimenten aan iedereen die voorbijkomt. Geef zelf ook een compliment aan andere fietsers door je boodschap aan andere fietsers op te schrijven, pen en papier liggen al voor je klaar!

Volle bingokaart

Om je op weg te helpen, heeft de Alliantie Samen Fietsen een bingokaart met maar liefst 23 complimenten die je aan fietsers en wandelaars kunt geven. Eind van de rit een volle kaart? Dan heb je BINGO! Kies een van de Betuwe-routes – inclusief het veerpontje Beusichem-Wijk bij Duurstede – en haal de bingokaart op bij ’t Veerhuys in Beusichem. Of download de bingokaart via alliantiesamenfietsen.nl en rijd een rondje in je eigen buurt.  

Leuke routes nabij Beusichem

Over de Alliantie Samen Fietsen

De Alliantie Samen Fietsen is een initiatief van ANWB, Fietsersbond, Fietsplatform, KNWU, NTFU, VeiligheidNL en Veilig Verkeer Nederland. De organisaties werken allemaal vanuit hun eigen doelstellingen aan veilig, snel en plezierig fietsen. De Alliantie Samen Fietsen geeft het goede voorbeeld op het fietspad; de vertegenwoordigers van verschillende gebruikersgroepen van het fietspad werken samen om drukte en gevaarlijke situaties zoveel mogelijk te voorkomen. Met elkaar organiseren ze evenementen, lichten ze fietsers voor en zorgen ze voor meer begrip en samenwerking op het fietspad.

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen