Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home traptrip Fietsen met oudere kinderen

Fietsen met oudere kinderen

Fietsen met kinderen is uitdagend, afwisselend, spannend. Steeds meer ouders kiezen voor een fietsvakantie met hun kinderen. De gouden tip: stel niet het fietsen centraal, maar het kind. Als de kinderen het naar hun zin hebben, genieten de ouders ook. Uitgangspunt tijdens het fietsen is daarom altijd het kind. Vraag je telkens af of jouw voorkeur ook die van het kind is.

“Ook dit jaar hebben wij met veel plezier op de fiets vakantie gevierd in Nederland. Via verschillende LF-routes, soms gecombineerd met knooppuntroutes, hebben wij door het afwisselende landschap van Overijssel en Gelderland gereden, samen met onze kinderen. We hebben het geweldig gehad!”

Geef kinderen zo veel mogelijk initiatief, een beloning in het vooruitzicht – een speeltuin, een ijsje – geeft ze vleugels. Houd de dagetappes kort en neem de tijd voor een riviertje, een klimboom, etc. Je hoeft namelijk niet ver te fietsen om een fijne vakantie te hebben.

Fietsen met oudere kinderen
Betrek kinderen die op hun eigen fiets rijden bij de tocht. Laat ze voorop fietsen en de (knooppunt)bordjes volgen. Zo kun je ze ook goed in de gaten houden. Niets is zo saai voor een kind als achter de (sneller fietsende) ouders aan te rijden. Met voorop fietsen geef je ze het idee de leiding te hebben. En daar genieten ze van: “Papa, hier moeten we links.” “Is goed, wij komen eraan. Zoeken jullie vast een mooi plekje voor de picknick?”

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland