Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Rondehoep fietsroute

Noord-Holland, Amstelland

18.2 km

Het open veenland van de Rondehoep

Deze route heeft alle ingrediënten voor een prachtige tocht in zich. En dat op een steenworp afstand van de grote stad! Je fietst langs slingerende veenriviertjes als de Waver en de Bullewijk, en langs moerassen van de Botshol. Onderweg zie je het open veenland van Polder de Rondehoep en de Bovenkerkerpolder.

Download & print deze route

Pdf GPX Fietslabel Knooppunter

De Rondehoep werd vroeger bemalen door molens. Op de plek van een van die molens is in 1913 een dieselgemaal geplaatst dat intussen cultureel erfgoed is en ook nog regelmatig open is voor publiek. Het gemaal kan werken en er worden demonstraties gegeven (zie www.rondehoep.nl). Het ligt tussen knooppunt 69 en 50 langs de rivier de Waver. Naast het dieselgemaal staat sinds 1997 een nieuw elektrisch gemaal dat niet toegankelijk is voor publiek. 

De Rondehoep is in de wintermaanden een belangrijk foerageergebied voor kol- en rietganzen, lepelaars uit het Naardermeer en voor purperreigers en zwarte sterns uit de Botshol. Deze laatste is een ware kraamkamer voor de natuur met rietland, moerasbos, hooiland en open water. Er broeden vele vogels, waaronder de roerdomp en de krooneend. Je passeert twee forten van de Stelling van Amsterdam: Fort Botshol en Fort Waver-Amstel. De route start bij de brug over de Amstel in Ouderkerk aan de Amstel.  

Ingestelde filter levert geen resultaten op!

Vinkeveen Haven BV

Vinkeveen

Watersportcentrum Vinkeveen Haven beschikt over terras het Boathouse, welke is gelegen direct aan de Vinkeveense Plassen. Ook...

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland