Van Gogh fietsroute Etten-Leur Noord

Zie wat Vincent zag
Informatie

Over deze route

  • Afstand 30 km
  • Provincie Noord-Brabant

De familie Van Gogh woonde in Etten van 1875 tot 1882. Vincent van Gogh had in er zijn eerste atelier. Fiets over zand en klei, door bossen en polders, langs oude hoeves en hardwerkende boeren, en zie wat Vincent zag.

In het centrum van Etten-Leur zijn vijf Van Gogh Monumenten, waaronder de Van Gogh Kerk. Bij de Moeierboom op het Marktplein en bij Vincent van Goghs standbeeld in de Binnentuin staan informatieve audiozuilen. Hierop hoor je het verhaal rond zijn aankomst in en vertrek uit Etten. Je ontdekt de groene omgeving en fietst langs enkele honderden knotwilgen. Vincent van Gogh was gek op deze zo karakteristieke bomen. Hij heeft er veel getekend en – later in Frankrijk – ook geschilderd. Ongeveer halverwege de route (bij knooppunt 41) kun je een extra lusje richting Zevenbergen maken. Bij Vincents voormalige kostschool (Stationsstraat 16) staat een audiozuil.

Hoe werkt de Van Gogh fietsroute?
De Van Gogh fietsroute is uitgezet via het Brabantse knooppuntensysteem. Onder elk knooppuntbord hangt een bord met opschrift ‘Van Gogh fietsroute’. Handig: van deze fietsroute is een papieren routekaart verkrijgbaar via webshop.visitbrabant.com.


Het startpunt is een suggestie. Je kunt een knooppuntroute op elk punt oppakken.

Route PDF Route GPX

Toeristisch partner Visit Brabant
Fietsvriendelijke locaties

Horeca & Logies

Onze selectie in Noord-Brabant

Knooppuntroutes